2022-12-02 14:00Pressmeddelande

19-årig målvaktstalang till A-laget – skriver på för två år

Sebastian Banozic, BK Häcken.Sebastian Banozic, BK Häcken.

Under hösten har flera spelare gått från akademin till A-laget. Nu har ytterligare en spelare gått samma väg. Det när målvaktstalangen Sebastian Banozic är klar för två år med klubben.
– Ett stort bevis på att jag har gjort någonting bra över tid, säger han.

BK Häcken har kommit överens med Sebastian Banozic som skriver på för två år. Banozic är den senaste spelaren att skriva på ett A-lagskontrakt. Under hösten har akademispelarna Momodou Sonko, Semir Bosnic, Filip Trpcevski och Pontus Dahbo tagit vägen från akademin till A-laget. Nu sållar sig alltså Banozic till den skaran.
–  Det är väldigt kul. Jag har tillbringat många år i akademin och att få ta steget upp till A-laget är något som jag har haft som mål sedan jag kom till klubben, säger han.
Sebastian Banozic hyllar klubbens arbete med ungdomar inom akademin och anser att han utvecklats som person och som spelare under sin tid i BK Häcken.
– Tiden här har varit lärorik med mycket bra tränare och en mycket bra utbildning, det har gjort mig till en mer komplett fotbollsspelare och person. Förutsättningarna runtomkring är på högsta nivå och har gjort det enklare för mig att utvecklas och bli den bäste Sebastian jag kan bli, säger han.
Sebastian Banozic ser hoppfullt fram emot de två kommande åren.
– Jag vill fortsätta utvecklas och bli bättre varje dag. Målet är att stå mellan stolparna i Allsvenskan någon dag. Jag har väldigt bra tränare här med mycket erfarenhet som hjälper mig med de små detaljerna som jag behöver jobba på. Sen är förutsättningar här bland de bästa i Norden vilket gör det enklare att vilja utvecklas.

Sportchefen Martin Ericsson om att knyta till sig ännu en spelare från de egna ungdomsleden.
– Sebastian är en modern målvakt med bra fysiska förutsättningar, fina fötter och ett bra spelsinne. Han är fostrad i vår akademi där han har haft en fin utvecklingskurva, och han har sedan hösten även varit en del av A-lagets träningsverksamhet. Det är en spännande målvakt som vi hoppas ska utvecklas ytterligare den närmaste tiden, säger han.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är SM-guldet i Allsvenskan 2022 och gulden i Svenska Cupen för herrar, 2016 och 2019, och för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén