2024-03-27 21:00Pressmeddelande

Abdoulaye Faye lånas ut till ÖIS

Abdoulaye Faye. Foto: Bildbyrån.

Mittbacken Abdoulaye Faye lånas ut till ÖIS. Avtalet sträcker sig fram till sommaren.

Den 19-årige mittbacken anslöt till BK Häcken i augusti i fjol från senegalesiska Diambars FC. Han har under sitt första halvår spelat fem A-lagsmatcher för Bollklubben.
– Det är en talangfull mittback med stor potential och vi ser den här utlåningen som gynnsam för alla parter. För Abdoulaye är det viktigt med kontinuerlig speltid på elitnivå för att utvecklas på bästa sätt, för att sedan komma tillbaka till oss och slåss om en startplats igen efter sommaren, säger BK Häckens sportchef, Martin Ericsson.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är SM-guldet i Allsvenskan 2022 och gulden i Svenska Cupen för herrar 2016, 2019 och 2023, samt guldet i Svenska Cupen för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén