2023-12-15 11:00Pressmeddelande

Aivi Luik förlänger med BK Häcken

Aivi Luik

Aivi Luik har förlängt sitt avtal med BK Häcken. Det nya kontraktet sträcker sig över säsongen 2024.
– Jag är väldigt glad över att få fortsätta vara en del av klubben och få skriva på för ett år till, säger Aivi Luik.
 
Aivi Luik anslöt till Bollklubben i juli 2022. Sedan dess har hon visat på starkt ledarskap och varit en av BK Häckens tongivande spelare och säger så här om sin första tid i klubben. 
– Det har varit väldigt bra. Jag har verkligen trivts med att växa in i laget och vänja mig vid sättet som klubben vill spela på. Jag har älskat att vara en del av det och komma nära alla i laget. Jag känner mig väldigt bekväm i den här miljön och känner mig stöttad av klubben så det har varit väldigt bra. 
 
Australiensiskan har varit med och tagit två silver i OBOS Damallsvenskan och ett silver i Svenska Cupen med BK Häcken. 
– Jag önskar så klart att vi hade vunnit ligan och cupen men det är som det är och vi får ta nya tag nästa säsong. Jag tror vi måste vara mer professionella i sättet vi tar oss an matcherna särskilt när det går bra, säger Aivi Luik. 
 
I år blev det 20 matcher från start i OBOS Damallsvenskan för 38-åriga Aivi Luik och hon ser redan fram emot nästa säsong. 
– Jag är väldigt förväntansfull. Efter sommarens VM var jag osäker på var allt skulle landa. Allt har rullat på bra och jag är väldigt glad över att få fortsätta vara en del av klubben och få skriva på för ett år till. Att komma tvåa i år igen ger mig en hunger av att faktiskt vilja vinna guld nästa säsong, säger hon. 
 
Christian Lundström om förlängningen: 
– För oss var det en självklarhet att förlänga med Luik. Hon betyder mycket för laget både på och utanför plan med sitt självklara ledarskap. Så som hon har presterat under säsongen visar att hon fortfarande håller högsta internationella nivå och är en av de bästa mittbackarna i OBOS Damallsvenskan. Vi ser fram emot att få fortsätta jobba med Aivi kommande säsong. 
 
 Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är SM-guldet i Allsvenskan 2022 och gulden i Svenska Cupen för herrar 2016, 2019 och 2023, samt guldet i Svenska Cupen för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén