2021-08-20 10:00Pressmeddelande

Alexander Faltsetas förlänger med BK Häcken

Alexander Faltsetas kom till BK Häcken inför säsongen 2017. I år gör han sin femte säsong och nu står det klart att det blir minst två till.

34-årige Alexander Faltsetas flyttade till Hisingen från Djurgårdens IF 2017 och blev snabbt en stor favorit både hos supportrar och på Gothia Park Academy. Den rivige mittfältaren har spelat över 150 matcher i den gulsvarta tröjan och även om han inte är känd som målskytt har han gjort tretton mål under sin tid på Hisingen. I cupfinalen 2019 visade han vägen med sitt 1–0-mål efter tio minuter.
Nu står det klart att Faltsetas tid i den gulsvarta tröjan förlängs. Hans nya kontrakt är skrivet över säsongen 2023.
– Det känns underbart! Det är en trygghet både för mig och familj och det är ett bevis på att man har gjort det bra. Det känns väldigt bra att kunna fortsätta den här resan med BK Häcken, säger Faltsetas och fortsätter:
– Det har varit lite snack fram och tillbaka, men sedan landade det i att klubben trodde så pass mycket på mig att dem ville förlänga med två nya år. Då var det en självklarhet för mig att skriva på.
 
Sportchef Martin Ericsson:
– ”Falle” är med sin erfarenhet och sina ledaregenskaper en viktig spelare för BK Häcken och har så varit ända sedan han kom till klubben. Han bidrar både på och utanför plan och vi är mycket glada över att ha honom kvar på GPA i ytterligare två år.  Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens pojkakademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är andraplatsen i Allsvenskan 2012 och gulden i Svenska Cupen för herrar, 2016 och 2019, och för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson