2022-06-30 12:00Pressmeddelande

Anders Albertsson blir BK Häckens nye evenemangschef

Anders Albertsson, evenemangschef BK Häcken. Anders Albertsson, evenemangschef BK Häcken.

Anders Albertsson tar över ansvaret för BK Häckens nya evenemangsavdelning. I rollen som evenemangschef kommer han att ansvara för föreningens evenemang så som Gothia Cup, Gothia Innebandy Cup och Göteborg Music Festival – samtidigt som han får uppgiften att analysera och etablera nya evenemang och evenemangssamarbeten.
– Dels gillar jag den väg som föreningen stakat ut, dels handlar det om att klubbens evenemang, med Gothia Cup i spetsen, tillhör det största och bästa som finns överhuvudtaget, world wide, säger Anders Albertsson.

I samband med att Dennis Andersson lämnar rollen som generalsekreterare för Gothia Cup efter 40 år, genomför BK Häcken en organisationsförändring. Genom att tillsätta en ny roll, som evenemangschef, vill föreningen stärka dess evenemangsorganisation ytterligare – dels för att fortsätta att utveckla de befintliga evenemangen, dels för att med evenemangschefens helikopterperspektiv kunna stärka klubben med fler evenemang.

– BK Häckens evenemangsben är en stor och viktig del i föreningen och vi tror att vi har stora möjligheter att utveckla våra evenemang genom att skapa en evenemangsorganisation med en evenemangschef som ansvarar för helheten. Vi hoppas även kunna stärka oss med ytterligare evenemang, så som en fortsättning med Gothia Cups internationella turneringar men även samarbeten likt det första steg vi tar i år med Partille Cup, där både vi och Sävehof blir vinnare, säger BK Häckens klubbchef Marcus Jodin.

Anders Albertsson lämnar rollen som distriktsidrottschef på RF-SISU Västra Götaland och kliver in i den nya rollen som BK Häckens evenemangschef den första oktober. Han har tidigare varit bland annat evenemangschef på Got Event och generalsekreterare i Svenska Friidrottsförbundet.

– Jag ser fram emot att bli en del av klubben som vill leda utvecklingen i Idrottssverige. Helhetsperspektivet är en viktig ingrediens som tilltalat mig med den här rollen – att arbeta med hur vi kan utveckla föreningen genom att utveckla våra evenemang. Det finns en väldigt bra struktur, så för mig handlar det om att hjälpa till att förädla genom att vara en i teamet och bidra med den erfarenhet jag har, säger Anders Albertsson.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är andraplatsen i Allsvenskan 2012 och gulden i Svenska Cupen för herrar, 2016 och 2019, och för damer 2021.


Kontaktpersoner

Marcus Jodin
Klubbchef
Marcus Jodin
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén