2022-10-17 12:00Pressmeddelande

BK Häcken förlänger med Falk över 2025

Jennifer Falk, BK Häcken.Jennifer Falk, BK Häcken.

Den svenska landslagsmålvakten Jennifer Falk förlänger med BK Häcken.
Det nya kontraktet sträcker sig över säsongen 2025.
– Jag trivs otroligt bra här i BK Häcken. Vi har någonting på gång och jag tror verkligen att jag kan utvecklas här, säger Jennifer Falk.
 
Jennifer Falk är en av de absolut mest profilerade spelarna i OBOS Damallsvenskan. I år har hon dessutom slagit sig in som förstamålvakt i landslaget. 
Nu står det klart att hon förlänger sitt kontrakt med BK Häcken över säsongen 2025.
– Det är just det med förutsättningarna och drivet som jag känner från hela föreningen. Från alla på kontoret, hela vår ledarstab och laget. Jag känner att alla är på väg åt samma håll, säger Jennifer Falk.
Jennifer Falk har satt höga mål för sig själv och klubben över den förlängda kontraktstiden.
– Jag vill bli en bättre målvakt, vinna SM-guld, gå till gruppspelet i Champions League och se hur långt vi kan ta oss där, säger hon.
 
Christian Lundström, fotbollsansvarig för damelit, är mycket nöjd över att ha förlängt Falks kontrakt med tre år.
– Det är fantastiskt att vi kan förlänga med en spelare på den nivån. Hon är en världsmålvakt som tillhör de främsta i världen på sin position. För oss är det en viktig spelare, men också som ledare och människa tillför hon väldigt mycket till laget och klubben. Det har funnits mycket intresse för henne vilket gör det ännu roligare att få behålla henne i BK Häcken och OBOS Damallsvenskan i ytterligare några år, säger han.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är andraplatsen i Allsvenskan 2012 och gulden i Svenska Cupen för herrar, 2016 och 2019, och för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén