2021-06-24 09:00Pressmeddelande

BK Häcken förstärker offensiven med två landslagsspelare 

Mille Gejl Jensen och Stine Larsen, BK Häcken.Mille Gejl Jensen och Stine Larsen, BK Häcken.

BK Häcken vässar offensiven och välkomnar de danska landslagsspelarna Mille Gejl Jensen och Stine Larsen till klubben.

– Otroligt positivt att vi kan förstärka truppen med kvalitetsspelare som kommer att höja oss, säger tränare Mats Gren. 

21-åriga Mille Gejl Jensen kommer närmast från danska Bröndby men gjorde sin seniordebut i högsta divisionen redan som 15-åring, i KoldingQ. 2018 gick hon till Bröndby och blev uttagen till danska landslaget redan under sitt första år i klubben. 

Mille Gejl Jensen utgick skadad i åttondelsfinalen mot Lyon i Champions League i mars men var tillbaka till de avslutande omgångarna i danska ligan och blev dubbel målskytt direkt i comebacken. Nu är hon redo för sitt första äventyr utomlands och har skrivit på för 1,5 år med BK Häcken.

– Det känns väldigt bra och jag ser fram emot att få spela för BK Häcken och i OBOS Damallsvenskan. Jag har varit i Bröndby i tre år och har aldrig spelat för en klubb utanför Danmark, så det känns väldigt bra att vara här. Jag är väldigt taggad även om allt är nytt för mig, säger Mille Gejl Jensen. 

Även anfallaren Stine Larsen har skrivit på för BK Häcken över säsongen 2022. 25-åringen har spelat 40 landskamper för danska landslaget och har, precis som Mille Gejl Jensen, en bakgrund i Bröndby. De senaste säsongerna har hon representerat franska klubben FC Fleury 91 och engelska Aston Villa. 

Nu byter hon Birmingham mot Hisingen och Women’s Super League mot OBOS Damallsvenskan.

– Det känns fantastiskt att vara här. Luna (Gevitz) har pratat väldigt varmt om klubben och det är ett oerhört bra lag jag kommer till. Klubben har fina faciliteter och jag ser fram emot att få tillhöra och få spela för BK Häcken, säger Stine Larsen.

Pauline Hammarlunds korsbandsskada i slutet av maj innebar att BK Häckens offensiva uppställning blev mer sårbar och tränare Mats Gren är nöjd över att kunna förstärka anfallsleden inför omstarten efter OS, när laget parallellt med OBOS Damallsvenskan går in i Champions League-spelet. 

– Mille Gejl Jensen är en duktig offensiv spelare med bra spelförståelse. Hon är bra när hon kommer in i boxen och är en bra kombinationsspelare. Stine Larsen är en spelare som jobbar hårt, har bra teknik och spelförståelse men hon är framför allt oerhört vass i boxen. Hon kan dessutom spela i alla våra fyra offensiva positioner som vi har, säger Mats Gren.

Både Stine Larsen och Mille Gejl Jensen blir spelklara för BK Häcken när transferfönstret öppnar i mitten av juli och ansluter till klubben när laget återsamlas efter semestern, 28 juli.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens pojkakademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är andraplatsen i Allsvenskan 2012 och gulden i Svenska Cupen för herrar, 2016 och 2019, och för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén