2023-08-31 21:00Pressmeddelande

BK Häcken lånar Aiham Ousou

Aiham Ousou. Foto: Bildbyrån.

BK Häcken välkomnar Aiham Ousou åter till Hisingen. Mittbacken ansluter på lån från tjeckiska Slavia Prag, säsongen ut.
– Det känns fantastiskt att få komma hem igen, säger Aiham Ousou.

Aiham Ousou spelade i ung ålder för Angered FC och Angered MBIK innan han gick till Västra Frölunda. 2017 flyttade han till BK Häckens akademi, där han fick en framträdande roll i P19-laget. I juli 2018 skrev han på sitt första seniorkontrakt med klubben och dryga halvåret senare förlängde han och skrev på ett fyraårsavtal.
2020 lånades han ut till AFC Eskilstuna och säsongen därpå blev han utlånad till GAIS, där Aiham Ousous karriär verkligen tog fart. Efter bara ett halvår i Superettan-klubben sålde BK Häcken mittbacken till tjeckiska Slavia Prag och efter att ha imponerat både där och i U21-landslaget blev han uttagen till herrlandslaget under 2022.
Sportchef Martin Ericsson är tillfreds med att knyta till sig 23-åringen, som ska stärka upp konkurrensen ytterligare i mittförsvaret.
– Vi är glada över att välkomna Aiham hem, även om det är för ett kortare lån. Vi får in en spelare som haft en stark utveckling under de senaste åren och som har etablerat sig som en profilspelare i Slavia Prag. Dessutom kommer Aiham med goda erfarenheter från europeiskt spel de senaste säsongerna, säger Martin Ericsson.
Aiham Ousou är redo för en intensiv höstsäsong och hoppas kunna vara med och bidra till BK Häckens fortsatta framgångar. Han är spelklar omgående och uttagningsbar till söndagens allsvenska bortamatch mot Degerfors.
– Förväntningarna nu är att förhoppningsvis vara med och ta ett SM-guld, säger Aiham Ousou.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är SM-guldet i Allsvenskan 2022 och gulden i Svenska Cupen för herrar 2016, 2019 och 2023, samt guldet i Svenska Cupen för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén