2024-07-01 10:30Pressmeddelande

BK Häcken medarrangör av stormatch i Göteborg

Ullevi i kvällssken. Foto: Scandsports

Efter åtta års väntan blir det åter stormatch på Ullevi när Atletico Madrid och Juventus möts i Göteborg. 
BK Häcken är lokal arrangör och hjälper till med genomförandet


Matchen spelas 11 augusti och för de två europeiska storklubbarna är det den sista och viktigaste försäsongsmatchen. De kommer till Göteborg genom ett samarbete mellan arrangören Scandsports och BK Häcken som lokal arrangör. 
– Det är såklart affärsmässigt positivt för oss men också roligt att hjälpa till att lyfta den internationella fotbollen, säger Anders Albertsson, evenemangschef på BK Häcken. 

Båda klubbarna ställer upp med sina starkaste elvor. Det betyder att Antoine Griezmann, Dusan Vlahovic och 21 andra stjärnor från fotbolls-EM och Copa America kommer till Ullevi Arena.

Både Atletico Madrid och Juventus ser fram emot att besöka Göteborg och lovar att ge fansen en oförglömlig upplevelse, säger arrangören Scandsports.

 


Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är SM-guldet i Allsvenskan 2022 och gulden i Svenska Cupen för herrar 2016, 2019 och 2023, samt guldet i Svenska Cupen för damer 2021.


Kontaktpersoner

Linn Ohlsson
Press- och informationsansvarig
Linn Ohlsson
Anders Albertsson
Evenemangschef
Anders Albertsson