2024-03-13 16:00Pressmeddelande

BK Häcken säljer Elin Rubensson

Elin Rubensson. Foto: Bildbyrån.

Elin Rubensson lämnar BK Häcken efter tre år i föreningen. Houston Dash, som gör sin elfte säsong i USA:s högsta liga, NWSL, köper loss mittfältaren.
– Jag har haft några av mina absolut bästa fotbollsår i BK Häcken, säger Elin Rubensson. 

Elin Rubensson har gjort fjorton säsonger i OBOS Damallsvenskan och har varit med från den dag BK Häcken tog över Kopparberg/Göteborg FC:s verksamhet. Sammanlagt blev det 88 matcher i gulsvart, med sjutton mål och femton assist.
– Den resan som vi har gjort tillsammans har varit helt fantastisk för oss spelare, för klubben och för damfotbollen i Sverige. Jag är väldigt tacksam för tiden som jag har haft i BK Häcken, säger Rubensson.

Så sent som i januari fick Elin Rubensson Diamantbollen och utsågs till Årets mittfältare för sina prestationer i såväl BK Häcken som i landslaget, 2023.
– Elin Rubensson är en fantastisk spelare som har varit väldigt betydelsefull i den starka utveckling som laget har haft. Hon har varit en förebild för många spelare och vi hoppas såklart att hon kommer tillbaka efter sitt utlandsäventyr, säger Christian Lundström, fotbollsansvarig för dam elit.
Själv lyfter Elin Rubensson fram BK Häckens organisation och tydliga satsning på damfotboll som förklaringar till lagets framgångar.
– Det är få förunnat att vara i en helt jämställd förening. BK Häcken är den klubb som mest driver damfotbollen framåt och att få ha varit en del av det har varit otroligt lärorikt och utvecklande, säger hon.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är SM-guldet i Allsvenskan 2022 och gulden i Svenska Cupen för herrar 2016, 2019 och 2023, samt guldet i Svenska Cupen för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén