2024-08-13 09:00Pressmeddelande

BK Häcken säljer Rosa Kafaji till Arsenal

Rosa Kafaji

21-åriga Rosa Kafaji lämnar BK Häcken efter två och ett halvt år. Bollklubben är överens med Arsenal om en övergång för landslagsspelaren.

Rosa Kafaji skrev på för BK Häcken inför säsongen 2022 men bröt benet i sin debutmatch i januari och blev borta från spel under nästan hela säsongen. I september samma år gjorde hon sin första match för Bollklubben i OBOS Damallsvenskan; ett inhopp hemma på Bravida Arena mot Umeå IK. Förra året fick hon ett genombrott och bidrog med tolv mål på 26 matcher i seriespelet. Hon bidrog också med bra spel och mål i det framgångsrika Champions League-spelet. Hon målade i båda mötena mot Real Madrid och även i matcher mot PSG och Paris FC.

I år har det blivit fem fullträffar på tolv matcher i OBOS Damallsvenskan. Under fjolåret fick hon göra debut i A-landslaget. Under tiden i BK Häcken har hon utöver att vinna silver i OBOS Damallsvenskan och Svenska Cupen också blivit en etablerad seniorlandslagsspelare. Sammanlagt har det blivit 32 mål och sju assist på 68 matcher i BK Häcken-dressen. Nu väntar ett nytt kapitel i hennes karriär i London och WSL-laget Arsenal.

Rosa Kafaji tar med sig många fina minnen från sin tid i Bollklubben.
 – Tack Hisingen för tre minnesvärda år. Ni tog emot mig med öppna armar när jag behövde det som mest och ni blev min andra familj. Det gör ont nu att säga att jag måste flyga vidare. Jag är evigt tacksam för alla de magiska stunder vi har haft tillsammans, våra minnen, ert stöd och allas passion för den här klubben har format mig till den spelare och person jag är i dag. Alla framgångar och motgångar som vi gått igenom gör att jag lämnar klubben som en kvinna full av erfarenheter men även med vänner och minnen för livet. Tack till alla supportrar, lagkamrater och alla ledare i Bollklubben. Tack för allt! säger Rosa Kafaji.

 Christian Lundström, fotbollsansvarig för dam elit, kommenterar försäljningen:
– Rosa har gjort en otrolig resa hos oss. Det började med en tråkig skada första året men som Rosa vände till något positivt. Hon arbetade med de delar som var möjliga att utveckla så som fysik och mental styrka samt att växa som människa. Sedan har det bara gått av farten där Rosa har varit tongivande i OBOS Damallsvenskan och gjort topprestationer i Champions League samt debuterat och etablerat sig i landslaget. Nu är det dags för nästa steg och ytterligare en spelare vi med stolthet kan släppa vidare efter att ha utvecklats i vår miljö. Tack och på återseende Rosa, säger Christian Lundström.



Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är SM-guldet i Allsvenskan 2022 och gulden i Svenska Cupen för herrar 2016, 2019 och 2023, samt guldet i Svenska Cupen för damer 2021.


Kontaktpersoner

Linn Ohlsson
Press- och informationsansvarig
Linn Ohlsson
Christian Lundström
Fotbollsansvarig Dam Elit
Christian Lundström