2023-11-10 10:00Pressmeddelande

BK Häcken tecknar rekordavtal med BRA Bygg

Övre raden f.v.: Thomas Anderson, Anders Kiel, Niklas Andersson, Marcus Jodin, Magnus Riemer.
Undre raden fv.: Magnus Andersson, Aisha Masaka, Jennifer Falk, Samuel Gustafson, Pontus Dahbo.Övre raden f.v.: Thomas Anderson, Anders Kiel, Niklas Andersson, Marcus Jodin, Magnus Riemer. Undre raden fv.: Magnus Andersson, Aisha Masaka, Jennifer Falk, Samuel Gustafson, Pontus Dahbo.

BK Häcken och klubbens huvudpartner BRA Bygg förlänger samarbetet över ytterligare fem år. Det efter att ha tecknat det största avtalet i BK Häckens historia.

BRA har varit huvudpartner till BK Häcken de senaste femton åren och nu står det klart att partnerskapet förlängs ytterligare. Parterna har enats om ett betydande avtal som sträcker sig över 2028 – ett nytt historiskt rekordavtal. 
– För bolaget känns det väldigt viktigt. Det är en resa som vi har gjort. Vi har rest tillsammans och vi har vuxit ihop. Det är framåtanda, stolthet, gemenskap och samverkan, säger Magnus Andersson, vd på BRA Bygg. 
Nu hoppas huvudpartnern på att fortsätta ta steg tillsammans med Bollklubben. BK Häcken och BRA Bygg arbetar bägge långsiktigt för att nå ännu fler framgångar genom att ständigt sätta nya, ambitiösa mål. 
– BK Häckens och BRAs dna stämmer väl överens med varandra, därför är det roligt att vara med och bygga vidare på klubbens positiva utveckling som i många avseenden liknar vår egen, säger Magnus Riemer, koncernchef för BRA. 

BK Häckens klubbchef, Marcus Jodin, är mer än nöjd över att det goda samarbetet med BRA Bygg fortsätter och ser partnerskapet som en del av en långsiktig strategi, gynnsam för såväl förening som för huvudpartnern. 
– Det är en långvarig relation där vi har gått sida vid sida sedan 2009. BRA är en oerhört stor del i de framgångarna vi har sett och som vi ser just nu i Bollklubben Häcken. Som det är just nu är BRA den perfekta partnern när det kommer till satsningar på hållbarhet, driv framåt och kreativitet i hur man bedriver sin verksamhet, säger han. 
Även BK Häckens försäljningschef, Thomas Anderson, gläds över det förlängda partnerskapet.
– Partnerskapet betyder otroligt mycket. Det är även ett viktigt statement och en positiv nyhet för alla 150 partners i klubbens nätverk. Vi är som handen i handsken, vi jobbar mot samma mål och utvecklas tillsammans hela tiden, säger han.

 


Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är SM-guldet i Allsvenskan 2022 och gulden i Svenska Cupen för herrar 2016, 2019 och 2023, samt guldet i Svenska Cupen för damer 2021.


Kontaktpersoner

Marcus Jodin
Klubbchef
Marcus Jodin
Thomas Andersson
Försäljningschef
Thomas Andersson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén