2024-06-20 09:30Pressmeddelande

Blair Turgott lämnar BK Häcken

Blair Turgott. Foto: Bildbyrån.

Blair Turgotts kontrakt går ut och han lämnar därmed klubben. Nästa klubbadress blir allsvenska Halmstads BK.

Efter två år i BK Häcken lämnar Blair Turgott Hisingen. Han är klar för Halmstads BK.
– Det är en spelare som har varit med oss under den mest framgångsrika tiden i klubben, men som också har upplevt en tung period med en lång skadefrånvaro. Blair har med sin professionella inställning och ödmjuka personlighet varit en uppskattad spelare som vi önskar all lycka vidare, säger BK Häckens sportchef, Martin Ericsson.

Blair Turgott hamnar på 42 spelade matcher i Bollklubben, i vilka han har stått för tio mål och fyra assist.
– Det har varit fantastiskt i klubben sedan den första dagen jag kom. Alla välkomnade mig och vi hade en underbar säsong 2022 när vi vann ligan. Det är något jag alltid kommer att bära med mig. Fotbollen har många toppar och dalar, men jag skulle säga att topparna överväger det negativa. Jag vill tacka alla supportrar för all stöttning och alla meddelanden när jag var skadad och kom tillbaka. Förhoppningsvis ses vi igen, säger Blair Turgott.
En av de mest minnesvärda stunderna för Blair Turgott i BK Häcken var det första målet i guldmatchen mot IFK Göteborg, 2022, borta på Gamla Ullevi.
– Målet från när vi säkrade guldet mot IFK Göteborg kommer jag aldrig att glömma. Det var en perfekt dag för alla inblandade: för klubben, supportrarna och spelarna. Målet påbörjade segern och att ta guldet var underbart. Det är någonting som jag kommer att minnas resten av mitt liv, säger Blair Turgott.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är SM-guldet i Allsvenskan 2022 och gulden i Svenska Cupen för herrar 2016, 2019 och 2023, samt guldet i Svenska Cupen för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Linn Ohlsson
Press- och informationsansvarig
Linn Ohlsson