2023-03-15 17:00Pressmeddelande

Här är vår nya matchtröja: ”Symboliserar Hisingen och BK Häcken”

BK Häckens nya tröja.BK Häckens nya tröja.

2023 års matchtröja är här med arkitektoniska mönster från Älvsborgsbron – vår väg ut i Europa.
– Vi ville hitta något som symboliserar Hisingen och BK Häckens framåtrörelse och då föll valet på den vackra Älvsborgsbron, säger Elin Öst Sandström, marknadschef på BK Häcken.

BK Häcken går in i säsongen 2023 som mästare på herrsidan, efter att för första gången någonsin fört Lennart Johanssons pokal till Hisingen, och som stora silvermedaljörer på damsidan. I dag presenteras årets matchtröja och BK Häcken har tillsammans med PUMA valt att fånga upp mönstret från Älvsborgsbron, för att symbolisera föreningens ursprung på Hisingen men också framåtrörelsen i klubben och utvecklingen som resulterat i att allt fler besökare tar sig över till ön för att se gulsvart underhållning på Bravida Arena – och att klubbens båda representationslag i år tar vägen över bron och ut i Europa, för dubbla Champions League-kvalspel.
I den nya matchtröjans ränder återfinns den triangulära formen från Älvsborgsbrons konstruktion.
– Bron har en symbolisk betydelse för ön och markerar en övergång mellan ön och Göteborg, den binder samman ön med fastlandet. Men det betyder samtidigt så mycket mer – Älvsborgsbron är vår väg ut i Europa, säger Öst Sandström.

Nytt för i år är även att de svarta ränderna framtill avslutas med pilar riktade uppåt, på matchtröjan som PUMA tagit fram exklusivt för BK Häcken.
– Pilarna upp mot axlarna ska representera en framåtrörelse – att vi som förening hela tiden vill framåt. Dessutom går vi mot en gulare tröja än förra året där ärmarna och axlarna nu har övergått till gult, säger Elin Öst Sandström.
Tröjan är gjord av hundra procent återvunnet, fjäderlätt material, framtagen för en fartfylld fotboll.
– Matchtröjan betyder så otroligt mycket men det är minnena som skapas i den som avgör hur man på lång sikt tänker tillbaka på ett specifikt års tröja, säger Elin Öst Sandström.

Premiär för tröjorna blir i samband med hemmapremiärerna:
BK Häcken – Djurgården, 26 mars klockan 15.00.
BK Häcken – Hammarby, 9 april klockan 15.00.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är SM-guldet i Allsvenskan 2022 och gulden i Svenska Cupen för herrar, 2016 och 2019, och för damer 2021.


Kontaktpersoner

Elin Öst Sandström
Marknadschef
Elin Öst Sandström
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén