2023-12-15 15:01Pressmeddelande

John Paul Dembe skriver fyraårskontrakt med BK Häcken

John Paul Dembe

John Paul Dembe kommer närmast från ugandiska KCCA FC från vilka han lånats in under säsongen 2023. Bollklubben köper loss anfallaren från KCCA FC som nu skriver på för fyra år med BK Häcken.
– Jag vill vinna skytteligan i Allsvenskan och om jag gör mitt bästa så tror jag det är möjligt, säger han.

Anfallaren lånades in inför höstsäsongen 2023 och har sedan dess vara en del av A-laget och BK Häckens akademi. I P19 Allsvenskan noterades han för 10 mål på 8 matcher.
– Jag har gjort det bra och det är därför jag får ett nytt kontrakt. Det är en stor skillnad från Uganda. Miljön är bra och BK Häcken har fina faciliteter och är en bra klubb.

John Paul Dembe har meriter från Ugandas U20-landslag och som gjorde A–lagsdebut i Europa League-matchen mot Qarabaq. Hans kontrakt med BK Häcken sträcker sig över 2027.
– Jag är väldigt glad över att ha fått skriva på för BK Häcken. Och vill börja med att tacka tränare och spelare som har har stöttat mig under min första tid i klubben. Jag ska se till att prestera bra och göra mål, avslutar Dembe.

Martin Ericsson om sin färskaste signering:
– En stor anfallstalang som vi stiftade bekantskap med första gången på de afrikanska U20 mästerskapen för ett drygt år sedan. Han har under låneperioden spelat en hel del P19 matcher och där visat vilken målskytt han är. En spännande spelare med stor utvecklingspotential och egenskaper som kan utveckla honom till en komplett anfallare i framtiden.


Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är SM-guldet i Allsvenskan 2022 och gulden i Svenska Cupen för herrar 2016, 2019 och 2023, samt guldet i Svenska Cupen för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén