2024-06-07 08:00Pressmeddelande

Lisa Löwing förlänger – avtalet sträcker sig över 2026

Lisa Löwing. Foto: BK Häcken.

I januari förlängde Lisa Löwing sitt avtal med Bollklubben över säsongen. Nu förlängs avtalet igen – den här gången över säsongen 2026.
– Jag ser framemot att följa hennes fortsatta utveckling, säger Christian Lundström.

Lisa Löwing stod på två matcher i OBOS Damallsvenskan inför årets säsong efter att ha varit långtidsskadad och kommit tillbaka under hösten. Under våren har hon fått mer speltid och står i dag på åtta matcher i OBOS Damallsvenska – i år.
– Det är otroligt kul att förlänga med Lisa igen. Det är en av våra spelare från Hisingen som nu verkligen har visat vilken nivå hon håller. Hon kombinerar bra passningsspel med tufft närkampsspel, säger Christian Lundström, fotbollsansvarig för dam elit.

Lisa Löwing är 19 år gammal och står på totalt 19 matcher i den gulsvarta tröjan.
– Det känns jätteroligt att förlänga med Häcken. Jag känner att det är en bra miljö för mig och att jag utvecklas här, jag ser fram emot att jag fortsätter ta steg i min utveckling och att vi som lag fortsätter tävla om titlar, säger Lisa Löwing.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är SM-guldet i Allsvenskan 2022 och gulden i Svenska Cupen för herrar 2016, 2019 och 2023, samt guldet i Svenska Cupen för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén