2023-11-28 10:30Pressmeddelande

Molly Johansson lämnar BK Häcken

Molly Johansson. Foto: Bildbyrån.

Ytterbacken Molly Johansson lämnar BK Häcken när hennes kontrakt går ut vid årsskiftet.

21-åriga Molly Johansson lämnar BK Häcken när kontraktet går ut vid årsslutet. Hon noterades för 63 matcher under sina tre år i Bollklubben, på vilka hon stod för fem mål och en assist.
– Det känns sorgligt att Molly lämnar oss men vi har en förståelse för att hon vill få mer speltid. Molly är en spelare som alltid ger 100 procent – både på träning och match. Även vid sidan av planen har Molly med sin fantastiskt positiva energi spridit både glädje och träningsvilja till sina lagkamrater, säger Christian Lundström, fotbollsansvarig för dam elit i BK Häcken.

Ytterbacken kommer att vara tillgänglig i Champions League för de kommande två matcherna mot Chelsea FC den 14 och 20 december.
– Jag vill tacka spelarna och klubben för det var här jag gjorde mina första damallvenska minuter och gick från flick- till senior. Jag kommer att sakna alla spelarna i laget och alla människor i föreningen. Samtidigt känner jag att det är dags för något nytt. Jag har fått en stark grund i BK Häcken och nu är det dags för ett nytt steg för att utvecklas ännu mer och nå målen som jag har, säger hon.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är SM-guldet i Allsvenskan 2022 och gulden i Svenska Cupen för herrar 2016, 2019 och 2023, samt guldet i Svenska Cupen för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén