2023-07-29 10:30Pressmeddelande

Oscar Uddenäs säljs till Nederländerna

Oscar Uddenäs. Foto: Bildbyrån.

Oscar Uddenäs lämnar Hisingen för Nederländerna. Han säljs till Eredivisielaget Excelsior.

– Jag tar med mig ett SM-guld och ett Svenska Cupen-guld, säger Oscar Uddenäs.

Yttern anlände till BK Häcken inför fjolårssäsongen efter att ha varit med och fört upp IFK Värnamo till Allsvenskan.

– Det har varit bra känslor, nu när det blev klart. Sen är det så att när man kommer tillbaka till GPA (Gothia Park Academy) så kommer det tillbaka mycket minnen. Första dagarna när man kom hit, första målet, allt vi gått igenom med SM-guld och Svenska Cupen. Det känns bra, samtidigt vet jag att kommer att sakna det här stället.

Oscar Uddenäs målade i sin allsvenska debut, hemma mot AIK, och stod därefter för flera starka prestationer under fjolåret, däribland ett hattrick mot Helsingborg. Uddenäs vann under sitt ett och ett halvt år i Bollklubben såväl Allsvenskan som Svenska Cupen.

– Jag kommer att se tillbaka på det här som en väldigt viktig tid i min karriär där jag kom in i seniorfotbollen på riktigt. Jag har fått visa vad jag går för men samtidigt är jag fortsatt hungrig att visa ännu mer. Jag vet att jag har mer i mig. Jag ser tillbaka på det som de bästa åren i min karriär hittills, säger han.

BK Häckens sportchef Martin Ericsson om försäljningen:

– Oscar har, trots sin unga ålder, haft en fantastisk resa de senaste åren, en resa som han fick kröna med dubbla titlar hos oss. Oscar är en talangfull fotbollsspelare som bidragit offensivt med både mål och assist, vi vill tacka honom för en fin tid och vi önskar honom lycka till i sin nya klubb.


Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är SM-guldet i Allsvenskan 2022 och gulden i Svenska Cupen för herrar, 2016 och 2019, och för damer 2021.


Kontaktpersoner

Marcus Jodin
Klubbchef
Marcus Jodin
Anders Billström
Ordförande
Anders Billström
Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Thomas Andersson
Försäljningschef
Thomas Andersson
Elin Öst Sandström
Marknadschef
Elin Öst Sandström
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén
Tomas Andersson
Akademichef
Tomas Andersson
Anders Wahrnberg
Ungdomsansvarig
Anders Wahrnberg