2021-11-25 10:00Pressmeddelande

Pauline Hammarlund förlänger med BK Häcken

Pauline Hammarlund, BK Häcken.Pauline Hammarlund, BK Häcken.

BK Häckens anfallsstjärna Pauline Hammarlund fick sitt 2021 spolierat av en korsbandsskada men nu står det klart att det blir minst två år till i den gulsvarta dressen. Hennes nya kontrakt gäller över säsongen 2023.

– Det är klart att jag vill vara med på den resan klubben gör, säger Hammarlund.

27-åriga Pauline Hammarlund inledde sin seniorkarriär som 16-åring i Tyresö FF, därefter tillbringade hon en säsong i Linköping innan hon gick till Piteå inför säsongen 2014. 2016 skrev hon på för Kopparbergs/Göteborg FC och sedan i år spelar hon under de nya gulsvarta färgerna.

Sett till de senaste sju säsongerna har Hammarlund gjort minst tio mål per säsong, bortsett från 2018 och 2021, då hon gick skadad under merparten av säsongerna. Bästa noteringen gjorde hon 2015 när hon satte 15 mål på 21 matcher för Piteå IF. Hammarlund gjorde debut i damlandslaget 17 september 2015 och har sedan dess spelat 20 landskamper och gjort sex mål i den blågula tröjan.

Årets säsong började på bästa vis och Hammarlund blev historisk när hon satte BK Häckens första mål på elitnivå på damsidan, i träningsmatchen mot Linköping i februari. När BK Häcken vann Svenska Cupen i maj blev hon en av målskyttarna i finalen mot Eskilstuna men bara några dagar senare slet hon av korsbandet mot samma motstånd i OBOS Damallsvenskan.

Pauline Hammarlund:

– Det känns skönt att ha det klart och jag är väldigt glad över att få vara kvar i klubben. Jag har värderat vad som känns viktigt och bäst och den satsningen som görs här i BK Häcken är jättespännande. Tyvärr har jag ju inte kunnat vara med så mycket i år, men det har varit ett bra år för laget och de förutsättningarna vi har här är fantastiska, kanske de bästa i Sverige, säger hon och kommenterar sin rehabilitering:

– Det går bra. Jag går in i månad fem av rehaben nu och man brukar säga att man i bästa fall är tillbaka efter nio, tio månader, så hälften kvar ungefär. Allt har flutit på bra än så länge och det är jag glad över, men jag börjar bli rejält sugen på att spela nu.

Sportchef Martin Ericsson:

– ”Pallo” är en klasspelare, med meriter från både klubb- och landslagsspel, som vi räknar med kommer vara en bärande spelare för oss framöver. Hon var en viktig pjäs före skadan och hon kommer vara det efter också. Hennes rehabilitering går enligt plan och det känns väldigt bra att ha allting på plats. Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens pojkakademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är andraplatsen i Allsvenskan 2012 och gulden i Svenska Cupen för herrar, 2016 och 2019, och för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén