2024-06-20 12:00Pressmeddelande

Axel Lindahl stannar i BK Häcken – permanent övergång klar

Axel Lindahl BK Häcken Foto: Bildbyrån

Efter att ha lånats in från Kalmar under våren har Axel Lindahl nu skrivit på ett permanent avtal med BK Häcken. 

Avtalet är på 1,5 år och sträcker sig över nästa säsong, med option på ytterligare ett.
– Det känns jättebra såklart. Min målsättning sedan jag kom hit har varit att visa mina kvalitéer, göra det bra och få ett kontrakt. Fotbollen BK Häcken spelar är väldigt attraktiv och passar med mitt sätt att spela, säger Axel Lindahl.

Det var i mars som Lindahl med kort varsel lånades in från Kalmar, för att förstärka en skadedrabbad ytterbacksposition. Inom ett dygn gjorde han debut för BK Häcken i träningsmatchen mot Elfsborg och har sedan dess bidragit som både startspelare och inhoppare, säger BK Häckens sportchef Martin Ericsson.
– Han är en offensivt skicklig ytterback med bra fart, som med sin inställning också bidrar till en stark kultur på träningsplanen. 

Den tjugonioårige ytterbacken har sedan han kom till BK Häcken spelat nio matcher för klubben och han siktar på många fler.   
– Jag gillar processen som BK Häcken befinner sig i och jag vill hjälpa laget att fortsätta utvecklas, samtidigt som jag själv gör det. Som person vill jag inte kasta bort en enda träningsdag och jag hoppas bidra till en positiv kultur där man hela tiden vill bli bättre, säger Axel Lindahl. Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är SM-guldet i Allsvenskan 2022 och gulden i Svenska Cupen för herrar 2016, 2019 och 2023, samt guldet i Svenska Cupen för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Linn Ohlsson
Press- och informationsansvarig
Linn Ohlsson