2021-12-28 13:00Pressmeddelande

BK Häcken förstärker med erfaren mittback

Even Hovland, BK Häcken.Even Hovland, BK Häcken.

BK Häcken förstärker truppen med norske mittbacken Even Hovland. Försvararen kommer som bosman och har skrivit på för två år med Bollklubben.

Det var mycket rutin som försvann från BK Häckens backlinje när Rasmus Lindgren och Joona Toivio lämnade klubben efter säsongen 2021. Nu fyller klubben på med defensiv försvarskraft och erfarenhet när Even Hovland ansluter vid årsskiftet, då hans kontrakt med Rosenborg går ut.

– Even tillför en naturlig erfarenhet som vi mister i försvarsledet inför 2022. Han är en solid och klok försvarare. Med sin snabbhet och smartness bidrar han till att vi kan stå högt med vår backlinje och med sin passningsfot att vi kan bygga och fördela spelet från de bakre leden, säger sportchef Martin Ericsson.

Even Hovland har blivit norsk mästare med både Molde och Rosenborg och lämnar nu norska ligan för sin andra utlandssejour i karriären, efter tre säsonger i tyska Nürnberg mellan 2014 och 2017. Han har 28 landskamper på meritlistan – den senaste i september i fjol – och hade Per-Mathias Högmo som förbundskapten under en del av sin tid i landslaget.

I sin research om nya klubben har han även pratat med andra gulsvarta kontakter.

– Jag har pratat lite med Adam Andersson som var här tidigare och Alexander Søderlund som också var här, så jag har fått höra lite och det är en fin klubb. En lite mindre klubb men med mycket kärlek och många som bryr sig och ett växande intresse och det ser jag fram emot att vara en del av, säger Even Hovland.

Den 32-årige mittbacken har skrivit på över säsongen 2023 och hoppas på att få fira många framgångar med supportrarna på Bravida Arena.

– Jag tror och hoppas att vi ska lyfta oss från årets säsong, vi vill förstås vara med högre upp än så. Jag har fortsatta ambitioner och lust för att lyckas här i Häcken också. Förhoppningsvis kan vi göra det bra här så vi kan vinna både cuptiteln, som klubben vunnit tidigare, men också vara med och kämpa om guldet mot Malmö som vann i år.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens pojkakademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är andraplatsen i Allsvenskan 2012 och gulden i Svenska Cupen för herrar, 2016 och 2019, och för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén