2021-11-27 10:00Pressmeddelande

BK Häcken värvar ivoriansk mittfältstalang

Amane Romeo, BK Häcken.Amane Romeo, BK Häcken.

BK Häcken har gjort klart med sitt första nyförvärv till herrtruppen inför säsongen 2022. Den ivorianske mittfältstalangen Amane Romeo ansluter från ASEC Mimosas. Kontraktet med 18-åringen är skrivet på fyra år.

Amane Romeo provtränade tidigare i år med BK Häcken under tio dagar och visade framfötterna under två U21-matcher. Mittfältaren har tillbringat hela sin ungdomskarriär hos ASEC Mimosas.

– Jag började spela på gatan när jag var tio år och sedan såg ASEC mig spela och erbjöd mig en plats i deras akademi, säger Romeo och beskriver sig själv som spelare:

– Jag har tittat mycket på Iniesta under min uppväxt och försökt lära mig av hans sätt att spela. Min styrka ligger i mitt passningsspel, men de senaste två åren har jag också jobbat mycket med löpstyrkan och box till box-spelet, säger han och förklarar varför han valde BK Häcken och vad han har för mål:

– Jag har följt BK Häckens matcher och gillar sättet laget spelar på. Jag gillar också att klubben har en tydlig vision och att det inte bara handlar om att vinna fotbollsmatcher. Jag hoppas kunna ta en plats i laget, vara som bäst när det väl gäller och bli en viktig spelare för klubben.

Sportchef Martin Ericsson:

– Romeo är en dynamisk tvåvägsmittfältare som trots sin ålder visade upp en stor mognad under sitt provspel här. Han tog många bra och kloka beslut i sitt spel. Vi har fått se honom på plats både i träning och på match och vi hoppas att han ska kunna utvecklas till en riktigt bra spelare hos oss. Vi har en långsiktig plan för honom och kommer att ha tålamod med hans utveckling.

Romeos kontrakt börjar gälla 1 december i år och han kommer inleda med att följa med BK Häckens P19-lag till Skandinaviska Mästerskapen i Marbella i början av december.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens pojkakademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är andraplatsen i Allsvenskan 2012 och gulden i Svenska Cupen för herrar, 2016 och 2019, och för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén