2021-08-11 16:15Pressmeddelande

Dansk ytterback klar för BK Häcken

Kristoffer Lund, BK Häcken.Kristoffer Lund, BK Häcken.

Den danske ytterbacken Kristoffer Lund är klar för BK Häcken. 19-åringen ansluter från Esbjerg och kontraktet är skrivet på 3,5 år.

Kristoffer Lund kom till danska FC Midtjylland 2017 och gjorde sin A-lagsdebut för klubben i februari i år. Startdebuten kom några veckor senare i Superligaen-matchen mot Århus. I april blev han klar för ligakonkurrenten Esbjerg fB, men nu står det klart att han byter Danmark mot Sverige och de blåvita färgerna mot gulsvarta. Kontraktet med den 184 centimeter långe ytterbacken är skrivet på 3,5 år.

– Jag är glad och stolt över att ha skrivit på för BK Häcken. Jag ser fram emot att få börja spela, träffa alla supportrar och förhoppningsvis kan vi plocka många poäng tillsammans, säger Lund och kommenterar sig själv som spelare:

– Jag är en dynamisk spelare med fart och styrka. Jag spelar med mycket kraft och jag ger aldrig upp. Även om jag är ung så försöker jag alltid vara en ledare på plan och hjälpa mina lagkamrater så mycket som möjligt. Förhoppningsvis kan jag också lära mig och utvecklas mycket av ledarna och de andra spelarna i laget.

Sportchef Martin Ericsson:

– Kristoffer är fostrad i Midtjylland där han gjort några A-lagsmatcher både som höger- och vänsterback. Det är en framför allt väldigt duktig defensiv spelare, som är välskolad, professionell och målmedveten. Vi har fått ett väldigt bra intryck av honom och de goda referenserna vi fått, har också bekräftat det vi själva sett.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens pojkakademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är andraplatsen i Allsvenskan 2012 och gulden i Svenska Cupen för herrar, 2016 och 2019, och för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén