2021-08-07 07:30Pressmeddelande

BK Häcken lånar backtalang

Franklin Tebo Uchenna, BK Häcken.Franklin Tebo Uchenna, BK Häcken.

BK Häcken har gjort klart med ett lån av 21-årige Franklin Tebo Uchenna. Mittbacken kommer från nigerianska Nasarawa United FC och lånet sträcker sig säsongen ut.

Franklin Tebo Uchenna kommer från Nigeria och har den senaste säsongen spelat i den högstaligan med sitt Nasarawa United FC, som slutade på en fjärdeplats i tabellen. Han scoutades under en turnering som anordnades av Tiki Taka Academy i våras.

– Vi var på plats i Nigeria för att titta efter en mittback och Franklin var den spelare som stack ut mest – han var mest mogen i sitt spel och hade kommit längst i sin utveckling. Han passar bra in i den profilen vi har letat efter, säger sportchef Martin Ericsson.

Franklin Tebo Uchenna har startat merparten av lagets matcher under säsongen och byter nu ut de gröna färgerna mot gulsvart. Han gör sin första träning med klubben redan i dag.

– Jag är väldigt glad över att vara här, det är en proffsig miljö jag har hamnat i och jag ser fram emot att lära känna laget och klubben, säger Franklin Tebo Uchenna. 

Martin Ericsson om nyförvärvet:

– Franklin har en väldigt bra fysik med både spänst, styrka och snabbhet – egenskaper som ger honom bra förutsättningar till att bli en väldigt bra mittback. Nu får vi chansen att se honom på plats i vår miljö, vilket känns spännande. Förhoppningsvis kan han möta våra förväntningar och vi kan utnyttja den option vi har.

Lånet sträcker sig säsongen ut med option på ytterligare fyra år. Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens pojkakademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är andraplatsen i Allsvenskan 2012 och gulden i Svenska Cupen för herrar, 2016 och 2019, och för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén