2021-07-23 11:00Pressmeddelande

Nasiru Mohammed är tillbaka i BK Häcken

Nasiru Mohammed, BK Häcken. Nasiru Mohammed, BK Häcken.

Nasiru Mohammed återvänder till Hisingen och BK Häcken. Kontraktet är skrivet säsongen ut med option på förlängning.

Nasiru Mohammed kom till BK Häcken som en stor talang 2012. Han blommade och blev en nyckelspelare i den gulsvarta tröjan under många säsonger. Både 2014 och 2017 stod han för åtta allsvenska mål och han har gjort både assister och mål som betytt mycket för BK Häckens framgångar på senare år.

2019 såldes han efter åtta säsonger i BK Häcken till bulgariska Levski Sofia, men nu återvänder han till Hisingen och återförenas bland annat med sportchef Martin Ericsson och nyförvärvet Samuel Gustafson.

Kontraktet med Nasiru Mohammed gäller säsongen ut med option på fler år.

 

Nasiru Mohammed om att få komma hem:

– Det känns jättekul att få komma hem till BK Häcken igen, jag har sett fram emot det här ända sedan jag började träna med laget igen. Jag är jätteglad över att allt nu är klart och ser verkligen fram emot att få spela inför våra supportrar på Bravida Arena igen. Det har jag saknat.

– Jag tycker att jag har blivit en bättre spelare under tiden i Bulgarien, jag lärde mig mycket där och skaffade värdefull erfarenhet. Jag hoppas kunna vara med och bidra till att vi gör en stark höstsäsong.

Sportchef Martin Ericsson om BK Häckens senaste nyförvärv:

– Vi får in en kompetent spelare som kan klubben och som varit, och är, en mycket uppskattad människa och spelare både på och utanför plan. ”Nas” kommer att bredda vår offensiv, vilket blir viktigt under matchintensiva veckor i höst.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens pojkakademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är andraplatsen i Allsvenskan 2012 och gulden i Svenska Cupen för herrar, 2016 och 2019, och för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén