2023-07-16 10:00Pressmeddelande

BK Häcken lånar anfallstalang

John Paul Dembe. Foto: BK Häcken.

BK Häcken förstärker truppen med anfallaren John Paul Dembe. 18-åringen är en central anfallare som representerar Ugandas U20-landslag.
– Jag vill göra många mål, säger nyförvärvet.

John Paul Dembe kommer närmast från ugandiska KCCA FC från vilka han lånas in under resten av säsongen.
– John Paul är en spelare som vårt scoutingteam identifierade under de Afrikanska U20-mästerskapen i vintras. Nu har han varit hos oss på prov under en tid och vi gillar det vi ser. Det är en anfallare med god fysik och teknik som vi ser en stor utvecklingspotential i, säger BK Häckens sportchef Martin Ericsson.

18-åringen har varit på plats och bekantat sig med klubben och trivs bra på Gothia Park Academy.
– Jag är så glad över att ha skrivit på för klubben. BK Häcken är ett bra lag och nu ska jag se till att bidra till laget. Dessutom är Göteborg en fin stad, jag är glad över att vara här, säger John Paul Dembe.
Dembe har visat framfötterna i U20-landslaget. I de Afrikanska U20-mästerskapen i februari gjorde han det avgörande målet mot Centralafrikanska republiken.
– Jag är en anfallare som gillar att göra många mål. Jag är van vid att göra mål i Uganda. Nu vill jag bli skyttekung i Allsvenskan, säger han.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är SM-guldet i Allsvenskan 2022 och gulden i Svenska Cupen för herrar, 2016 och 2019, och för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén