2023-07-10 18:00Pressmeddelande

BK Häcken värvar Amor Layouni från norska Vålerenga

Amor Layouni. Foto: Bildbyrån.

BK Häcken värvar Amor Layouni från Vålerenga. 30-åringen har skrivit på för tre år med Bollklubben.

Den vänsterfotade yttern Amor Layouni spelade senast i Western Sydney Wanderers i Australien, dit han varit utlånad från Vålerenga sedan i vintras. I Australien stod han för fyra mål på elva matcher.
– Efter ett långvarigt intresse så har vi äntligen Amor på plats på Gothia Park Academy. Det är en rutinerad spelare med ett stort offensivt register och en bra fysik. Som de flesta av våra offensiva spelare kan han spela på flera positioner men han utgår huvudsakligen från vänster eller från höger kant, säger BK Häckens sportchef, Martin Ericsson.

Layouni spelade för IK Brage och Degerfors IF i Superettan innan det blev spel i den norska klubben Elverum. Därefter har han representerat Bodö/Glimt, egyptiska Pyramids FC, Vålerenga och Western Sydney Wanderers. BK Häcken blir därmed hans första allsvenska klubbadress.
– Jag har gått runt och det är riktigt bra förutsättningar för att lyckas. Föreningen i sig verkar också vara väldigt, väldigt bra. Det är många människor som jobbar runt klubben och det känns bra – jag har fått en väldigt, väldigt bra första känsla, säger han.
Nu väntar först och främst en allsvensk toppstrid och Champions League-kval för Layouni, som är spelklar direkt.
– Förväntningarna är väldigt höga på mig själv. Jag vill bidra med mycket mål och assist och bra spel så klart. Att komma långt i Europa skulle vara jättekul, det är ett mål man måste ha, och så klart också gå för att vinna Allsvenskan, säger han.


Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är SM-guldet i Allsvenskan 2022 och gulden i Svenska Cupen för herrar, 2016 och 2019, och för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén