2023-05-10 12:00Pressmeddelande

Martin Foyston förlänger med BK Häcken

BK Häckens assisterande tränare Martin Foyston.BK Häckens assisterande tränare Martin Foyston.

BK Häckens assisterande tränare, Martin Foyston, förlänger med klubben över säsongen 2024.
– Det är inspirerande att vara här och jag ser fram emot att fortsätta resan vi är på, säger Martin Foyston.

Martin Foyston anslöt till BK Häcken 2021, samtidigt som huvudtränaren Per-Mathias Högmo. Den senare förlängde sitt avtal med klubben i januari och nu är även BK Häcken och Martin Foyston överens om en kontraktsförlängning.
– Martin är med sitt driv och fotbollskunnande en viktig kugge i vårt ledarteam och det känns bra att vi har säkrat ytterligare ett år tillsammans, säger BK Häckens sportchef Martin Ericsson.
När den assisterande tränaren anslöt till klubben låg laget sist i Allsvenskan – i fjol kröntes hans andra säsong i BK Häcken med klubbens första SM-guld någonsin.
– Sedan min första dag här har alla i klubben välkomnat mig som en familj. Hela klubben består av hårt arbetande och ärliga människor som tillsammans skapar en utvecklande miljö att vara i. Det gör det enkelt att ta sig till jobbet, säger Foyston.
Men trots de redan uppnådde framgångarna ser Martin Foyston fram emot det som väntar i framtiden.
– När jag kom hit hade vi ett tufft år men vi har hela tiden tagit steg och jag är förväntansfull över vad som kommer härnäst. I den här klubben har jag medel att nå mina ambitioner, säger han.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är SM-guldet i Allsvenskan 2022 och gulden i Svenska Cupen för herrar, 2016 och 2019, och för damer 2021.


Kontaktpersoner

Marcus Jodin
Klubbchef
Marcus Jodin
Anders Billström
Ordförande
Anders Billström
Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Thomas Andersson
Försäljningschef
Thomas Andersson
Elin Öst Sandström
Marknadschef
Elin Öst Sandström
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén
Tomas Andersson
Akademichef
Tomas Andersson
Anders Wahrnberg
Ungdomsansvarig
Anders Wahrnberg