2023-01-25 09:02Pressmeddelande

Per-Mathias Högmo förlänger med BK Häcken

Per-Mathias Högmo. Foto: Bildbyrån.Per-Mathias Högmo. Foto: Bildbyrån.

Per-Mathias Högmo förlänger sitt kontrakt med BK Häcken med ett år. Förlängningen innebär att han stannar över 2024.

BK Häckens huvudtränare Per-Mathias Högmo har förlängt med BK Häcken. Hans tidigare kontrakt gick ut efter den kommande säsongen, men nu står det klart att han har förlängt med ett år. Det nya kontraktet sträcker sig över säsongen 2024.
–  Det känns kul och viktigt för oss att behålla Per-Mathias inför de stundande utmaningarna vi ställs inför i år. Han är en viktig kugge i vårt bygge och en person som driver vår dagliga verksamhet på ett fantastiskt sätt. Jag är personligen tacksam över att ha hans kompetens, ledarskap och driv vid min sida i vår strävan att ta ytterligare steg med Bollklubben under kommande år. Kontinuiteten med hela ledarstaben ger oss ett starkt fundament både på kort och lång sikt, säger BK Häckens sportchef Martin Ericsson.

Sommaren 2021 låg BK Häcken sist i Allsvenskan. Då kom Per-Mathias in i bilden. Han lyfte laget under hösten och laget avslutade säsongen på en tolfteplats.
– Sen jag kom hit har det varit skönt att bekanta sig med klubben, människorna och faciliteterna vi har här. Summan av det är att man gläder sig varje dag på jobbet. Det är en inspirerande miljö att jobba i. det är många duktiga människor, samtidigt som man ger mycket så lär man sig mycket och man får mycket tillbaka, säger Per-Mathias Högmo.
Under fjolåret tog han BK Häcken till ett SM-guld. Det var klubbens första SM-guld någonsin. I och med seriesegern blev Bollklubben även det 20:e laget att ta hem Allsvenskan.
– Jag är väldigt glad över att förlänga kontraktet. Det känns väldigt bra och motiverande. Jag trivs bra här och vi tillsammans har tagit stora kliv under tiden jag har varit här, säger Högmo.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är SM-guldet i Allsvenskan 2022 och gulden i Svenska Cupen för herrar, 2016 och 2019, och för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén