2023-01-09 15:00Pressmeddelande

Faltsetas lämnar BK Häcken för Utsikten

Alexander Faltsetas. Foto: Bildbyrån.Alexander Faltsetas. Foto: Bildbyrån.

Mittfältaren Alexander Faltsetas lämnar BK Häcken. Han är klar för Utsiktens BK i Superettan.
– Han har varit en viktig kugge under många år, en spelare som verkligen har gett allt, säger BK Häckens sportchef, Martin Ericsson.
 
Alexander Faltsetas har spelat i BK Häcken sedan 2017. Efter ont om speltid i våras lånades han ut till Helsingborg, ett låneavtal som gått ut i vinter. 
 Nu står dock klart att Faltsetas lämnar BK Häcken för Utsiktens BK. Mittfältaren har varit en uppskattad person i såväl omklädningsrummet som på spelplanen.
– Det är en drömspelare att ha i en trupp. Han skapar så mycket energi – på planen är han en fighter och utanför planen är han alltid glad och har nära till skratt. Han sätter alltid laget före jaget och sådana spelare finns det inte allt för många av numera, säger Ericsson.
 
Utsikten slutade i fjol på en elfteplats i Superettan 2022. Att klubben just är en göteborgsklubb var viktigt för 35-åringen.
– Självklart tråkigt, jag hade gärna sett mig kvar i BK Häcken. Men det här är en bra helhetslösning för mig. Det har varit kanonbra i Häcken och jag har trivts sedan dag ett. Så mycket kärlek från supportrarna och runt klubben. Det är en oerhört fin förening, med många fina människor – jag tar med mig väldigt, väldigt många positiva minnen, säger Faltsetas.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är SM-guldet i Allsvenskan 2022 och gulden i Svenska Cupen för herrar, 2016 och 2019, och för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén

Relaterade nyheter