2022-11-18 13:00Pressmeddelande

Filip Trpcevski skriver treårskontrakt med BK Häcken

Filip Trpcevski stod för sex inhopp i Allsvenskan under våren men åkte olyckligt på en korsbandsskada i matchen mot Kalmar FF. Nu flyttas han upp från akademin och skriver på ett treårskontrakt med BK Häcken.
– Jag har tillhört klubben i många år – det betyder mycket för mig, säger Filip Trpcevski.

Filip Trpcevski såg i våras ut att gå mot sitt allsvenska genombrott. Men i matchen mot Kalmar FF drog han av det främre korsbandet. Nu har Trpcevski skrivit på ett treårskontrakt med BK Häcken, fram till 2025.
– Jag är tacksam över att ha fått chansen här. Jag har jobbat hårt. Jag förtjänar självklart det här, men det var tufft att säsongen tog slut så fort. Det var inte något som jag hade räknat med. Det var tufft i början men det var bara att borra ner sig, kliva tillbaka upp på hästen, fortsätta att träna och jobba på ännu hårdare, säger Trpcevski.
Trpcevski kan spela såväl centralt som på de två ytterpositionerna i anfallet. Han kom till klubben som elvaåring och har således tagit sig hela vägen genom akademin till A-laget.
– Jag är född och uppvuxen på Hisingen. Jag tar hellre en kopp kaffe här än i stan om man säger så, säger han.
Trpcevski är den fjärde spelaren från akademin som blivit klar för A-laget under hösten. Tidigare har Momodou Sonko, Semir Bosnic och Pontus Dahbo skrivit A-lagskontrakt med BK Häcken.
– Det har varit en fantastisk resa. Jag har tagit mig genom akademin och varit en del av P16-, P17- och P19-laget. Det har varit grymt att ta del av en så pass bra utbildning med bra tränare på plan, men också med bra utbildning utanför fotbollen, säger han.

Sportchef Martin Ericsson är nöjd över att ha kontrakterat ännu en egen produkt, som han dessutom anser redan har visat att han klarar av att spela på allsvensk nivå. 
– Filip gjorde ett starkt intryck under våren med många fina inhopp i Allsvenskan innan olyckan var framme. Det känns kul att få skriva avtal med Filip som dessutom är en egen produkt, och bra att han nu kan ha fullt fokus på en snar comeback på planen under våren. Filip ger oss ett dynamiskt alternativ framåt med en stor utvecklingspotential framöver, säger han.


Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är SM-guldet i Allsvenskan 2022 och gulden i Svenska Cupen för herrar, 2016 och 2019, och för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén