2022-11-16 14:00Pressmeddelande

17-årig talang till A-laget – skriver på för tre år

Pontus Dahbo, BK Häcken.Pontus Dahbo, BK Häcken.

Pontus Dahbo har gjort en stark säsong i P19 Allsvenskan med BK Häcken. Nu har talangen skrivit på ett A-lagskontrakt som sträcker sig över tre år.
– Det här är något som jag har jobbat hårt för, säger Pontus Dahbo.

För två år sedan kom den nu 17-årige Pontus Dahbo till BK Häcken från Sävedalens IF. Efter att ha spelat sig genom BK Häckens akademilag, och i år spelat alla matcher för P19-laget, flyttas han upp till A-lagsverksamheten. Det när han skriver på ett treårskontrakt med klubben.
– Först, när jag kom till klubben, var målet att försöka ta sig upp i P19-laget och ta en plats där. Men därifrån har det bara fortsatt att gå uppåt, säger han.
Kontraktet sträcker sig över 2025. Dahbo ser sig själv som en offensiv mittfältare och trivs bra i rollen som en av två åttor på mittfältet.
I år har Pontus Dahbo stått för fem mål i P19 Allsvenskan, det i ett BK Häcken som placerade sig på en åttondeplats i serien.
– Jag ska jobba hårt varje dag. Först är målet att ta sig till bänken, därefter att få göra inhopp och sen att försöka få så mycket speltid som möjligt, säger han.

Pontus Dahbo är den tredje spelaren som under hösten har skrivit på A-lagskontrakt från akademin. Även Momodou Sonko och Semir Bosnic har gått från att spela i akademin till att erhålla A-lagskontrakt.
– En spännande spelare som har haft en stor utveckling under sina två säsonger i akademin. Pontus har ett fint driv med bollen och en god spelförståelse, vilket kombineras med en tuffhet i duellspelet. Det ska bli roligt att följa hans fortsatta utveckling i vår A-lagsmiljö, säger Martin Ericsson.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är andraplatsen i Allsvenskan 2012 och gulden i Svenska Cupen för herrar, 2016 och 2019, och för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén