2022-09-26 12:00Pressmeddelande

BK Häcken förlänger med Bénie Traore

Foto: BildbyrånFoto: Bildbyrån

Bénie Traore åkte tidigare i år på en långtidsskada. Nu är han snart tillbaka på planen, samtidigt har han förlängt sitt kontrakt över 2026.
– Jag är väldigt glad. Det är bra för mig att förlänga kontraktet och jag är väldigt glad över det, säger han.
 
Bénie Traore fick mycket speltid i BK Häcken inför säsongen. Men en olycka i Svenska Cupen-matchen mot Hammarby har hållit honom borta från spel i år. Nu har han skrivit på en tvåårsförlängning av sitt kontrakt. Det sträcker sig numera över 2026.
– Det finns snälla människor här och jag är väldigt glad över att vara här, säger han.
 Bénie Troare spelade 27 matcher i Allsvenskan förra året, varav tolv från start. På de matcherna gjorde han tre mål och två assist. I årets Svenska Cupen gjorde han tre mål på tre matcher innan åkte på sin skada.
– Det går bra men det har varit en läroperiod, det är en läroprocess som varit svår för mig och min familj. Men jag är glad över att ha snälla människor runt mig som alltid stöttar mig. Jag är väldigt tacksam över det, och jag är tacksam för Gud eftersom jag vet att han har hjälpt mig väldigt mycket, säger Traore.
 BK Häckens sportchef, Martin Ericsson, är positiv över att ha förlängt talangens kontrakt.
– Det känns väldigt bra att vi har lyckats enas om en förlängning med Bénie, då det är en spelare vi har höga tankar om. Något han visat prov på åtskilliga gånger under sin tid hos oss fram till och med skadetillfället. Det ska bli spännande att följa Bénies utveckling framöver och jag unnar honom verkligen att få komma tillbaka i full form på planen igen, säger han.


Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är andraplatsen i Allsvenskan 2012 och gulden i Svenska Cupen för herrar, 2016 och 2019, och för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén