2023-01-09 13:00Pressmeddelande

BK Häcken värvar Clarissa Larisey från Celtic

Clarissa Larisey. Foto: Bildbyrån.Clarissa Larisey. Foto: Bildbyrån.

BK Häcken värvar anfallaren Clarissa Larisey från skotska Celtic. Avtalet sträcker sig till sommaren 2025.
– Jag är väldigt tacksam över att vara här. Det är ett bra lag och jag tror att det här blir en bra säsong för oss, säger hon.

BK Häcken värvar kanadensiska landslagsspelaren Clarissa Larisey från Celtic. 23-åringen har skrivit på ett avtal som sträcker sig till sommaren 2025.
– Hon är främst en djupledsgående spelare med bra fart, men också bra i en mot en-situationer. Hon tillför en ny dimension till vårt offensiva spel. Vi har följt henne en längre tid och hon passar mycket väl in i vårt sätt att spela och i vår profil. Jag ser fram emot att se henne på planen, säger Christian Lundström, fotbollsansvarig för dam elit i BK Häcken.

Clarissa Larisey står på fyra matcher och ett mål i landslagssammanhang för sitt Kanada, där hon debuterade i fjol. Larisey har gjort tolv mål på tolv matcher i årets upplaga av Scottish Women's Premier League.
– BK Häcken verkar vara en speciell klubb med mycket bra värderingar och jag tycker om sättet som klubben hanterar dam- och herrlagen, säger hon.
Nyförvärvet har höga förhoppningar på sin tid i klubben.
–  Jag tycker alltid om att förvänta mig det bästa. Jag hoppas att vi vinner allting, så mycket vi kan, att vi går så långt vi kan i alla tävlingar vi deltar i och att vi gör så bra ifrån oss som möjligt i allt, säger Larisey.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är SM-guldet i Allsvenskan 2022 och gulden i Svenska Cupen för herrar, 2016 och 2019, och för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén