2023-01-02 13:00Pressmeddelande

Livia Peng lånas ut till spanska ligatvåan

Livia Peng. Foto: BildbyrånLivia Peng. Foto: Bildbyrån

Målvakten Livia Peng lånas ut till topplaget Levante i spanska La Liga. Lånet sträcker sig fram till sommaren.
– Livia är en spelare som vi verkligen tror på och som behöver speltid, säger Christian Lundström, fotbollsansvarig för dam elit i BK Häcken.

Livia Peng värvades i somras till BK Häcken men har fått skralt med speltid under säsongen. Hon har under hösten spelat tre matcher i OBOS Damallsvenskan.
Nu står det klart att hon lånas ut till spanska ligatvåan Levante. Lånet är skrivet fram till sommaren.
– Vi hade flera olika alternativ, men Levante är en toppklubb i Spanien. Det är ett bra alternativ som gjort ett starkt intryck och som är i behov av en målvakt. VI hoppas att hon ska få bra matchning. Hon är för bra för att sitta på en bänk och behöver få spela matcher, säger Christian Lundström.

Livia Peng konkurrerar om förstaplatsen mellan stolparna i det schweiziska landslaget. Schweiz har kvalificerat sig till sommarens VM i Australien.
– Det viktigaste för mig är att få speltid. Sen verkar det här vara en familjär klubb, och så ligger de på en andraplats i La Liga. När jag hörde om deras intresse kändes det bra och det ska bli kul att spendera våren där, säger hon.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är SM-guldet i Allsvenskan 2022 och gulden i Svenska Cupen för herrar, 2016 och 2019, och för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén