2022-12-06 13:00Pressmeddelande

Bri Campos klar för BK Häcken

Bri Campos. Foto: Bildbyrån.Bri Campos. Foto: Bildbyrån.

Bri Campos är klar som ny assisterande tränare i BK Häcken. Hon kommer senast från Umeå IK där hon hade en likadan roll.
– Jag ska hjälpa Robert i hans jobb, så att han kan vara den bäste tränaren han kan vara, säger hon.

BK Häcken har gjort klart med en ny assisterande tränare. Bri Campos, senast i Umeå IK, är klar för rollen. Hon ersätter därmed Marwan Salman som assisterade Robert Vilahamn under 2022.
– Jag känner till målen som är satta i BK Häcken. Jag är tacksam och taggad, jag vet att jag kan bidra till att utveckla spelare och få ut det Robert vill på planen, säger hon.
Bri Campos påbörjar tjänsten vid säsongsuppstarten, 2023.
– Det blir inte en allt för stor förändring från min roll i Umeå, om något så blir det till det bättre. Det finns fina faciliteter, och man får större tillgång till spelarna. Så jag ser det framför allt som positivt, säger hon.

Christian Lundström, fotbollsansvarig för dam elit i BK Häcken, ser framemot att få in Bri Campos i organisationen.
– Vi är väldigt glada över att knyta till oss Bri. Hon är en tränare som vi har fått en väldigt positiv bild av genom hela rekryteringsprocessen. En driven och kunnig tränare som är engagerad och brinner för utveckling. Hon besitter hög fotbollskompetens och står för en fotboll som matchar BK Häckens typ av fotboll, säger han.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är SM-guldet i Allsvenskan 2022 och gulden i Svenska Cupen för herrar, 2016 och 2019, och för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén