2023-01-05 15:00Pressmeddelande

Hammarlund lämnar BK Häcken för Fiorentina

Pauline Hammarlund. Foto: BildbyrånPauline Hammarlund. Foto: Bildbyrån

Pauline Hammarlund lämnar BK Häcken för Fiorentina i Serie A.
– BK Häcken har satt ribban för hur det ska se ut för spelare, oavsett kön, på elitnivå. Jag är stolt över att ha representerat Häcken, säger Hammarlund.

Pauline Hammarlund har spelat i BK Häcken sedan övertagandet, och i Kopparbergs/Göteborg FC sedan 2016. Efter sju år tar det dock slut – Pauline Hammarlund är klar för italienska Fiorentina.
– Det var ett tufft beslut eftersom det är svårt att lämna något som varit så pass bra som BK Häcken. Det är verkligen en fantastisk förening att spela i. Det har varit ett tufft beslut men jag kände mig redo för ett utlandsäventyr, säger hon.
Flytten till Italien blir 28-åringens första utlandsejour. Hammarlund har utöver BK Häcken och Kopparbergs/Göteborg FC även representerat Tyresö och Piteå i Damallsvenskan.
– Att komma till BK Häcken var lite som en ny värld. Förutsättningarna gick från att vara ett ganska slitet Valhalla till ett helt nyrenoverat GPA. Här har man verkligen fått möjligheterna att prestera på högsta nivå. Det finns ingenting jag hade velat ändra på, förutsättningsmässigt, i BK Häcken. Jag kände mig välkommen från allra första dagen, säger hon.

2022 gjorde Pauline Hammarlund 11 mål på 16 spelade matcher i OBOS Damallsvenskan. Hon har dessutom hunnit med att representera landslaget vid 20 tillfällen, där står hon på sex gjorda mål.
– Vi tackar Pauline Hammarlund för sin tid i BK Häcken. Hon har gjort en fantastisk comeback efter en tuff långtidsskada. Det är starkt att göra elva mål på sexton matcher efter en längre skada, det var verkligen en otrolig prestation. Vi kommer att sakna Pauline som spelare och som person. Vi önskar henne ett stort lycka till och så kanske vi ses igen, säger Christian Lundström, fotbollsansvarig för dam elit i BK Häcken.


Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är SM-guldet i Allsvenskan 2022 och gulden i Svenska Cupen för herrar, 2016 och 2019, och för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén