2023-01-05 12:10Pressmeddelande

Tobias Heintz säljs till CSKA Sofia

Tobias Heintz. Foto: BildbyrånTobias Heintz. Foto: Bildbyrån

Efter en succéutlåning står det nu klart att Tobias Heintz inte återvänder till BK Häcken. Han säljs till bulgariska CSKA Sofia.
– Det känns bra att få till den här försäljningen efter en framgångsrik låneperiod för Heintz, säger BK Häckens sportchef Martin Ericsson.

 Tobias Heintz lånades under 2022 ut till norska Sarpsborg 08 – och väl där blev succé. Heintz slog till med 15 mål och 6 assist under utlåningen. Nu står det klart att han säljs vidare till CSKA Sofia.
– Det var en fantastiskt fin tid under mitt första år i BK Häcken. Det är verkligen bra folk i och runt klubben och jag har bara bra saker att säga om BK Häcken. Jag är glad över att ha fått spela i BK Häcken under Andreas Alm och under Per-Mathias och jag har fått många nya vänner både i Häcken som klubb och i Göteborg som stad, säger han.

Martin Ericsson om försäljningen av Tobias Heintz:
– Heintz spelade merparten av 2021. Han gjorde en bra säsong men sen hårdnade konkurrensen. Nu har han varit utlånad till sin gamla klubb och där har han haft en otrolig säsong. Det blir kul för honom att komma ut igen och vi önskar honom all lycka till.


Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är SM-guldet i Allsvenskan 2022 och gulden i Svenska Cupen för herrar, 2016 och 2019, och för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén