2023-01-23 11:38Pressmeddelande

BK Häcken säljer Jeremejeff till Panathinaikos

Alexander Jeremejeff. Foto: BildbyrånAlexander Jeremejeff. Foto: Bildbyrån

Alexander Jeremejeff lämnar BK Häcken. Han säljs till grekiska Panathinaikos. 
– Det är alltid en splittrad känsla att sälja en så framträdande spelare som Alex, säger BK Häckens sportchef, Martin Ericsson.

Skytteligavinnaren i Allsvenskan 2022, Alexander Jeremejeff, lämnar BK Häcken. Han säljs till grekiska Panathinaikos.
–Vi gjorde ett val under sommaren att behålla Alex för att ge oss chansen att gå för guldet, med vetskapen att den ekonomiska uppsidan var betydligt större under sommaren än idag. Alex har haft en otrolig säsong i Bollklubben och vi önskar honom ett stort lycka till på hans nya äventyr, säger Martin Ericsson.
29-åringen är var inne i sin tredje vända i BK Häcken. I fjol öppnade han säsongen med ett hattrick i hemmapremiären mot AIK. Totalt noterades han för 22 mål på 27 spelade matcher. Alexander Jeremejeff har spelat 172 matcher för Bollklubben, på vilka han gjort 80 mål och 21 assist. 
Jeremejeff ryktades bort redan i somras, men valde då att vara kvar i klubben resten av året med förhoppningen om att vinna skytteligan och Allsvenskan – vilket han gjorde.
– Det var en speciell situation i somras men jag är glad över att jag stannade kvar och att laget kunde ta det hela vägen och vinna det efterlängtade guldet. Nu känns det som rätt läge att ta klivet vidare och jag ser fram emot möjligheten att ta det till nästa nivå i Panathinaikos, säger Alexander Jeremejeff.                                       Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är SM-guldet i Allsvenskan 2022 och gulden i Svenska Cupen för herrar, 2016 och 2019, och för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén