2022-07-19 08:00Pressmeddelande

BK Häcken värvar framtidslöfte

Anna Sandberg, BK Häcken. Foto: BildbyrånAnna Sandberg, BK Häcken. Foto: Bildbyrån

Stortalangen Anna Sandberg, har skrivit på för BK Häcken. Hennes avtal sträcker sig över 2026.
– Hon är välscoutad och passar väldigt bra in i sättet som vi spelar på, säger Christian Lundström, fotbollsansvarig för dam elit i BK Häcken.
 
BK Häcken har gjort klart med Kif Örebro om ett köp av Anna Sandberg, som förra året var nominerad till priset Årets genombrott i Damallsvenskan. 
– Det är en talangfull spelare som vi har scoutat väl. Hon är den spelartypen vi söker till BK Häcken. Vi har fått in en ytterback som är väldigt offensiv lagd, som är modig, säker och trygg med bollen – och så har hon en väldigt fin vänsterfot, säger Christian Lundström.
Hon spelade tidigare i somras F19-EM, där hon var en given del av den svenska landslagselvan. Laget kom till en semifinal innan de åkte ut mot Spanien – som senare även vann finalen. I ungdomslandslaget spelar hon tillsammans med Lisa Löwing, Hanna Wijk och Elma Junttila Nelhage.
– Vi har sett henne båda i Damallsvenskan och i F19-landslaget. Det är en framtidsspelare som vi tror säkerligen kommer att spela i landslaget i framtiden. Men samtidigt är det en spelare som vi har gått på eftersom hon har de egenskaperna som vi söker. Det är en värvning som redan nu konkurrerar om en startplats, säger Christian Lundström.
Själv är hon glad över att ha skrivit på för BK Häcken.
– Jag hoppas att jag kommer att kunna bidra med mina egenskaper. De offensiva bitarna och att få fram det mer med mycket energi och mycket fart, säger hon.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är andraplatsen i Allsvenskan 2012 och gulden i Svenska Cupen för herrar, 2016 och 2019, och för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén