2022-07-14 09:00Pressmeddelande

Meriterade landslagsspelare till BK Häcken

Dóra Zeller och Aivi Luik, BK Häcken. Foto: BildbyrånDóra Zeller och Aivi Luik, BK Häcken. Foto: Bildbyrån

BK Häcken förstärker truppen med två landslagsspelare.
Australiska mittbacken Aivi Luik och offensiva ungerska Dóra Zeller är klara för Bollklubben. De har skrivit på för 1,5 respektive 2,5 år.


Dóra Zeller spelade senast för Bayer Leverkusen i Tyskland och har representerat Ungerns landslag sedan 2013.
– Vi kan använda henne på alla positioner offensivt men vi ser henne som vänsterytter eller tia. Hon har en bra teknik och kvickhet och kan göra sin spelare men har också en skicklighet i att komma till avslut och hitta kreativa lösningar, säger Christian Lundström, som är fotbollsansvarig för BK Häckens elitverksamhet på damsidan.
Dóra Zeller är en spelare som har erfarenhet av matcher på högsta nivå.
– Hon har spelat i Bundesliga i åtta år och ska kunna leverera direkt. Hon står för professionalism och vi tror att hon kan tillföra poäng offensivt. Hon har gjort en hel del mål men främst är hon skicklig på att skapa målchanser och som framspelare, säger han.
Nyförvärvet är glad över att vara på plats.
– Jag är väldigt exalterad. Allt är annorlunda än i Bayer Leverkusen. Det är väldigt professionellt här. Jag ser fram emot att få komma hit och träna och spela, säger Dóra Zeller.
Hon känner Anna Csiki, som också är från Ungern.
– Hon har berättat mycket om klubben. Anna har berättat att träningarna är väldigt bra och man har kul här. Hon tycker att spelarna är väldigt trevliga och att laget är som en familj, säger 27-åringen.
Dóra Zeller beskriver sig själv som spelare och sin målsättning med tiden i BK Häcken:
– Min största styrka är tekniken. Jag tror att jag kan hjälpa laget att skapa målchanser och göra mål. Min dröm är att spela i Champions League och jag hoppas vi kan kvalificera oss i höst. Jag vill bli svensk mästare, vinna cupen och spela i Champions League! säger Dóra Zeller.

Ansluter gör också Aivi Luik. Den erfarna mittbacken kommer närmast från Pomigliano i Italien.
– Hon har spelat i många länder och spelar för landslaget. Hon kommer att komma in med erfarenhet men också med bra ledarskap och vara ett föredöme. Vi har fått många bra referenser som vittnar om hennes professionalitet, säger Christian Lundström.
Aivi Luik har tidigare varit mittfältare men spelar numera mittback.
– Hon är en skicklig passningsspelare och har en väldigt bra fysik. Vi har en ganska ung trupp i år, där ingen är över 30 år på plan, då Loes Geurts inte är med. Vi har behov av lite erfarenhet, säger Christian Lundström.
Aivi Luik är glad över att ansluta till laget.
– Jag har en väldigt bra känsla. BK Häcken vill gå framåt och nå sina mål och jag gillar det, då jag är väldigt tävlingsinriktad. Jag ser fram emot att få spela i en av världens bästa ligor.
Tanken är att hon ska vara en pådrivare och energisk spelare på planen.
– Jag vill vara motorn i spelet och den som driver på laget. Jag är stark, läser spelet bra och ger aldrig upp. Jag hoppas kunna bidra med rutin, säger nyförvärvet.
Faktum är att hennes mamma är född i Göteborg.
– Min mamma är från Frölunda och flyttade till Australien när hon var 21 år. Jag har varit här några gånger för att besöka släktingar. Hon är stolt och kanske lite avundsjuk över att jag är här, haha. Det är definitivt speciellt för mig att komma hit. Jag känner till Liseberg, Fiskebäck och fika sedan tidigare, säger Aivi Luik, som tänker lära sig svenska under tiden här.
37-åringen siktar högt och vill vinna titlar med BK Häcken.
– Jag vill vinna ligan och jag vill att vi ska göra väldigt bra ifrån oss i Champions League. Vi ska känna att vi har gjort allt vi kan för att bli så bra som vi kan bli. Jag gillar inte att förlora, jag gillar att vinna! säger Aivi Luik.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är andraplatsen i Allsvenskan 2012 och gulden i Svenska Cupen för herrar, 2016 och 2019, och för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén