2022-03-31 09:00Pressmeddelande

Tanzanisk anfallare klar för BK Häcken

Aisha Masaka, BK Häcken.Aisha Masaka, BK Häcken.

BK Häckens senaste nyförvärv heter Aisha Masaka. 18-åringen från Tanzania kommer senast från Young Africans SC och kontraktet med BK Häcken sträcker sig över säsongen 2024.

Aisha Masaka föddes i Singida i Tanzania och kommer från Young Africans SC, som är ett av landets mest framträdande lag. Hon har också representerat Alliance Girls FC i hemlandet. Säsongen 2020/2021 vann hon skytteligan i den tanzaniska ligan med 35 mål på 20 matcher och hon har bland annat gjort 27 mål på 14 matcher för Tanzanias U17-landslag.

Numera representerar hon A-landslaget, där hon gjort 2 mål på 4 matcher.  Hon kan spela både som offensiv ytter och som central anfallare.

– Aisha är en framtidsspelare med stor utvecklingspotential som ska bli väldigt spännande att följa. Vi tror redan nu att hon har spetskvaliteter som kommer göra oss mer konkurrenskraftiga. Hon är bra på att använda sin fart och kraft i offensiven och hon är en van målskytt. Vi är övertygade om att Aisha kommer att tillföra ytterligare dimension till vår trupp och vi hälsar henne varmt välkommen till Hisingen, säger sportchef Martin Ericsson.

Aisha Masaka landade i Sverige i går och gör i dag torsdag sin första träning med laget.

– Jag är jätteglad över att vara här. Jag hoppas kunna göra många mål och hjälpa laget att komma så högt upp som möjligt, säger hon.

 

Aisha Masaka

Ålder: 18 år. 

Tidigare klubbar: Alliance Girls FC, Young Africans SC.

Position: Offensiv ytter och anfallare.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är andraplatsen i Allsvenskan 2012 och gulden i Svenska Cupen för herrar, 2016 och 2019, och för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén