2022-02-01 15:00Pressmeddelande

Hegerberg klar för BK Häcken

Foto: BildbyrånFoto: Bildbyrån

BK Häcken har gjort klart med 28-åriga Andrine Hegerberg. Den norska mittfältaren kommer senast från italienska Roma och kontraktet är skrivet över säsongen 2023.

Efter att ha startat sin seniora fotbollskarriär i Kolbotn gick Andrine Hegerberg via Stabæk och Turbine Potsdam till Kopparberg/Göteborgs FC 2013. Där blev det fyra säsonger och hon blev en tongivande spelare i laget innan hon flyttade till England och Birmingham City. Efter tre år i Storbritannien väntade ett tvåårigt äventyr i Paris SG och sedan säsongen 2019–2020 har hon tillhört italienska Roma. Den 169 centimeter långa mittfältaren har också flertalet norska landskamper i ryggsäcken.

Hegerberg ansluter nu till BK Häcken och har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben. Hon gjorde sin första träning under tisdagen och åker med laget till träningslägret i Marbella i morgon kväll. 

– När Häcken hörde av sig blev jag så klart intresserad. Jag har sett många matcher med laget och har en del kompisar här sedan tiden i Kopparberg. Jag var också på plats under hemmamatchen mot Lyon när min syster spelade och jag gillade det jag såg. Laget spelar min typ av fotboll, säger Hegerberg och kommenterar vad hon hoppas kunna bidra med till laget:

– Helst vill jag låta fötterna tala, men jag tycker att jag har en bra blick för spelet. Jag har en vänsterfot som är okej, gillar att leverera assist och har en skottfot om det behövs. Sedan hoppas jag kunna bidra med min rutin, både i med- och motgång. Det ska bli spännande att se om jag kan ta ytterligare kliv här. 

I början av 2021 slet Andrine Hegerberg av korsbandet, men hon är sedan en tid tillbaka i full fotbollsträning och enligt sig själv är hon starkare än någonsin.

– Jag har skött min rehab hemma i Norge på Olympiatoppen som hjälper många av Norges OS-atleter. Träningen jag har fått där har gjort mig till en bättre spelare och jag är både snabbare och starkare nu än före skadan, säger Hegerberg, som har sina mål klara:

– Personligen siktar jag mot EM i sommar och som lag hoppas jag att vi ska vara med och fajtas i toppen. 

Sportchef Martin Ericsson om BK Häckens senaste nyförvärv:

– Andrine passar bra in i profilen för vad vi söker som central spelare. Hon kan både spela tia och åtta. Hon kommer med sin spelskicklighet och stora engagemang göra stor nytta för oss. Vi är väldigt glada över att ha henne här.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens pojkakademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är andraplatsen i Allsvenskan 2012 och gulden i Svenska Cupen för herrar, 2016 och 2019, och för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén