2022-01-04 13:00Pressmeddelande

BK Häcken värvar från isländska Breidablik

Agla Maria Albertsdottir, BK Häcken.Agla Maria Albertsdottir, BK Häcken.

Isländska yttern Agla Maria Albertsdottir har skrivit på för tre år med BK Häcken. 22-åringen är en poängspelare som med sin fot förhoppningsvis ska spela en nyckelroll i den gulsvarta offensiven 2022.

– Hon är en spelare vi tror kommer passa in bra i vårt spel och som kommer tillföra en nivå till i vårt anfallsspel, säger sportchef Martin Ericsson.

BK Häcken fortsätter truppbygget inför 2022 års säsong och nästa pusselbit är Agla Maria Albertsdottir, en spelare med stor erfarenhet av internationella matcher med både det isländska landslaget och med klubblaget Breidablik i Champions League. Förra året vann hon poängligan i isländska ligan överlägset, som den spelare som gjorde så väl flest mål som flest assist.

– Jag är en aggressiv spelare som vill ha bollen vid fötterna och göra något med den, säger Agla Maria Albertsdottir när hon beskriver sig själv som spelare.

Efter sju säsonger i den isländska ligan, som hon varit med och vunnit vid tre tillfällen, känner hon sig redo för en ny utmaning i Sverige och Göteborg. 

– Det som blev avgörande var känslan av att Häcken är en professionell klubb och att laget spelar på ett sätt som passar mig. Även om de blev tvåa i fjol, dominerar de många matcher i ligan. Ett lag som vill spela högt upp i banan och spela bollen, säger Albertsdottir.

BK Häcken har följt henne under en längre tid och ser en intressant spelare som kan tillföra nya dimensioner i Bollklubbens anfallsspel. Själv ser hon stora möjligheter att ta nästa steg som spelare.

– Jag vill utvecklas som spelare och känner att jag kan förbättra mycket. Med laget är målsättningen som på Island med Breidablik – det handlar om att vinna allt vi spelar om. När du växt upp här är det ett mindset du får, målet hela säsongen är att stå där som vinnare i slutet av året.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens pojkakademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är andraplatsen i Allsvenskan 2012 och gulden i Svenska Cupen för herrar, 2016 och 2019, och för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén