2021-12-20 13:00Pressmeddelande

BK Häcken skriver treårsavtal med Rosa Kafaji

Rosa Kafaji, BK Häcken.Rosa Kafaji, BK Häcken.

18-åriga Rosa Kafaji har skrivit på för BK Häcken till och med säsongen 2024.

Bollklubben köper loss anfallaren från AIK och hon kommer till Hisingen med motivationen klar: att vinna SM-guld och konkurrera i Champions League.

– Vinna är min motivation – jag älskar känslan av att vinna, säger hon.

Rosa Kafaji spås av många en lysande fotbollsframtid. Nu står det klart att den fortsätter på Hisingen, i BK Häcken.

Talangen från Kallhäll i Stockholm var en nyckelspelare när AIK tog steget upp från Elitettan 2020, med tolv mål på 18 matcher. I år har hon hunnit göra såväl debutsäsongen i OBOS Damallsvenskan som sin första A-landslagssamling, då Peter Gerhardsson tog ut henne till årets första träningslandskamper, i februari.

Nästa steg i utvecklingen blir i BK Häckens gulsvarta färger.

– Jag kände att jag ville ha en ny utmaning och när jag pratade med tränaren fick jag ett bra intryck. Jag vill vara med på den här resan, hjälpa laget utvecklas och etablera mig på den här nivån och spela ut min fulla potential, säger Rosa Kafaji.

BK Häcken ser stor utvecklingspotential i Rosa Kafaji men ser att hon redan nu håller nivån för att konkurrera och prestera i den damallsvenska toppen.

– Rosa är en stor talang med hög ambitionsnivå och samtidigt en spelare som kan göra det lilla extra. Vi är övertygade om att hon kommer att passa perfekt in i klubben och sättet vi spelar på. Vi ser fram emot att se henne utvecklas och prestera i den gulsvarta tröjan, säger sportchef Martin Ericsson.

I början av januari går flyttlasset från föräldrahemmet i Kallhäll till Göteborg och Rosas storebror flyttar med till den nya hemstaden.

– Det betyder mycket att min familj stöttar mig och det är skönt att jag tar med mig min bror, det är en trygghet, säger Rosa Kafaji.

Och det är faktiskt i Göteborg hon har sitt hittills främsta fotbollsminne – Gothia Cup-guldet med AIK 2017.

– Det är den bästa dagen i mitt liv.

Nu ser hon fram emot att skapa nya minnen – och att vinna nya guld.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens pojkakademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är andraplatsen i Allsvenskan 2012 och gulden i Svenska Cupen för herrar, 2016 och 2019, och för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén