2021-11-26 14:00Pressmeddelande

Loes Geurts klar för ytterligare två år

BK Häckens nederländska målvakt Loes Geurts stannar i klubben. Hennes nya kontrakt sträcker sig över säsongen 2023.

– Jag är jätteglad och tacksam och ser fram emot att fortsätta i klubben i två år till, säger hon.

Loes Geurts är BK Häckens mest rutinerade spelare med sina 35 år. 2004 gick flyttlasset som 18-åring till USA och collagelaget Western Illinois Leathernecks, innan hon säsongen 2006 flyttade till tyska FFC Heike Rheine. Därefter har hon spelat för klubbar som AZ Alkmaar och Telstar, innan hon flyttade till Sverige och Vittsjö 2012. Där tillbringade hon två säsonger innan hon gick till Kopparbergs/Göteborg FC och ersatte Kristin Hammarström, som då lade handskarna på hyllan. Efter tre år i Göteborg skrev hon på ett tvåårsavtal med Paris Saint-Germain, men 2018 återvände hon till Göteborg och sedan 2021 spelar hon i den gulsvarta tröjan i BK Häcken. 

– Med skiftet till BK Häcken har vi fått mycket bättre förutsättningar än vi haft tidigare och jag tycker fortfarande att fotboll är riktigt kul och vill fortsätta så länge jag kan. Jag kommer ge hundra procent i alla lägen och hoppas få så mycket speltid som möjligt. Målet så länge jag spelar, kommer alltid vara att ta förstaplatsen mellan stolparna, säger Loes Geurts.

Geurts har stor internationell rutin med 125 A-landslagskamper på sitt CV. 2017 vann hon EM med Nederländerna och 2019 vann hon VM-silver med sitt land. 

I år har det bara blivit fyra matcher för BK Häcken på grund av en hjärnskakning hon ådrog sig i augusti, som hållit henne från spel sedan dess. 

– Det har gått fort framåt den senaste månaden och nu tränar jag nästan fullt. Jag har lite symptom kvar, men de kommer förhoppningsvis försvinna snart. Det har varit en tuff tid, men jag har fått mycket stöd från klubben och spelarna och det är ingen som pushat och stressat mig tillbaka, vilket gjort att jag kunnat komma tillbaka tidigare än andra gånger jag haft hjärnskakning.

Sportchef Martin Ericsson:

– Loes är en kulturbärare inom laget och en viktig komponent med sin trygghet och sin stora rutin. Det är en väldigt duktig målvakt, en av de bästa i OBOS Damallsvenskan, och att ha både henne och Jennifer i laget känns väldigt tryggt och konkurrenskraftigt. Det känns jättekul att vi fick till ett tvåårsavtal, där hon förhoppningsvis avslutar sin karriär med oss i BK Häcken.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens pojkakademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är andraplatsen i Allsvenskan 2012 och gulden i Svenska Cupen för herrar, 2016 och 2019, och för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén