2021-11-30 10:00Pressmeddelande

BK Häcken värvar från seriekonkurrenten

Josefine Rybrink, BK Häcken.Josefine Rybrink, BK Häcken.

BK Häcken värvar den landslagsmeriterade spelaren Josefine Rybrink från seriekonkurrenten Kristianstads DFF. Kontraktet med BK Häcken gäller över säsongen 2024.

– Jag kände direkt att det här är ett bra steg för mig att ta, säger hon.

Josefine Rybrink är uppvuxen i Kungsbacka och fick sin fotbollsfostran i Onsala BK, innan hon 2015 tog klivet till Kungsbacka DFF. Där spenderade hon tre säsonger i Elitettan innan flyttlasset gick till Kristianstads DFF i OBOS Damallsvenskan. Hon har varit en given kugge i Skånelaget de senaste säsongerna och i februari i år gjorde Rybrink debut i damlandslaget när hon hoppade in i landskampen mot Österrike, i samma match som också Johanna Rytting Kaneryd gjorde debut.

Rybrinks kontrakt med BK Häcken börjar gälla 1 januari 2021 och sträcker sig över säsongen 2024.

– Det känns jättebra och kul att det äntligen är klart, jag är supertaggad, säger hon och utvecklar varför hon valde BK Häcken:
– BK Häcken har fantastiska förutsättningar, är en klubb med höga ambitioner och de spelar en snabb och attraktiv fotboll som passar mig.

Josefine Rybrink är mittback och kommer från en roll som lagkapten i Kristianstads DFF, som lyckades knipa den sista kvalplatsen till Champions League i OBOS Damallsvenskan. Hon är också lagkapten i det svenska U23-landslaget. 

– Jag är en lugn och bolltrygg spelare som drivs med att ha mycket boll och att spela mig ur situationer. Jag hoppas kunna bidra med det jag är bra på, men även kunna komma in med ledaregenskaper till laget.

Sportchef Martin Ericsson:

– Josefine är en spelare som är på väg uppåt i sin karriär. Hon har varit med och känt på spel med damlandslaget och vi hoppas att hon ska kunna slå sig in där under sin tid i BK Häcken. Det är en gedigen fotbollsspelare både offensivt och defensivt och trots sin ålder är hon väldigt klok på plan. Hon har också goda ledaregenskaper, vilket är viktigt för oss, men också generellt i ett fotbollslag. Det ska bli intressant att se hennes utveckling hos oss och jag tror att hon kan bidra både i gruppen och på plan på ett väldigt bra sätt. Vi är mycket glada över att ha lyckats knyta till oss Josefine.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens pojkakademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är andraplatsen i Allsvenskan 2012 och gulden i Svenska Cupen för herrar, 2016 och 2019, och för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén