2022-01-10 11:00Pressmeddelande

BK Häcken presenterar ny assisterande tränare

Marwan Salman, BK Häcken.Marwan Salman, BK Häcken.

BK Häcken har gjort klart med en ny assisterande tränare för damlaget. Marwan Salman ansluter från Karlbergs BK och avtalet är skrivet på ett år.

29-årige Marwan Salman var tidigare P19-tränare i Qviding FIF när Robert Vilahamn var huvudtränare för göteborgarnas herrlag. Därefter blev han assisterande tränare i herrlaget i samma klubb innan han tillbringade fjolåret som huvudtränare hos Stockholmslaget Karlbergs BK. Där ledde han laget till en andraplats i Division 2 Norra Svealand.

Marwan Salman ser fram emot den nya utmaningen i tränarkarriären.

– BK Häcken är en bra förening med en extremt bra verksamhet, så det känns jättebra att komma hit. Jag har jobbat med Robert innan och när han ringde så var det ett självklart val. Vi vill spela samma typ av fotboll och att få jobba med Robert är en möjlighet som man ska ta tillvara på, säger Salman.

Sportchef Martin Ericsson:

– Vi har letat efter en tränare som ska komplettera Robert på ett bra sätt och efter en noggrann rekryteringsprocess har vi kommit fram till att Marwan är den som passar bäst i både vårt sett att spela fotboll och vårt sätt att leda. Det är en pedagogisk och framför allt driven tränare som vill utveckla spelare och vi känner att han matchar Robert och BK Häcken i sättet att se på fotboll.

Matti Demegård, som var assisterande tränare under 2021, lämnar därmed föreningen. BK Häcken tackar Matti för ett gediget arbete och önskar honom lycka till.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens pojkakademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är andraplatsen i Allsvenskan 2012 och gulden i Svenska Cupen för herrar, 2016 och 2019, och för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén