2022-01-21 09:30Pressmeddelande

Mittfältaren återvänder till Göteborg

Foto: Bildbyrån.Foto: Bildbyrån.

BK Häcken har gjort klart med 22-åriga Marika Bergman Lundin. Mittfältaren kommer senast från IK Uppsala Fotboll och kontraktet är skrivet över säsongen 2024.

Marika Bergman Lundin inledde sin fotbollskarriär i Landvetter IF och efter två säsonger i Kopparbergs/Göteborg FC och en i Jitex Mölndal BK blev hon klar för IK Uppsala Fotboll. Hon var med och spelade upp laget till OBOS Damallsvenskan 2019 och spelade 22 matcher i landets högsta serie. Laget blev dock degraderat och Bergman Lundin tillbringade fjolåret i Elitettan där det blev fem mål på 24 matcher för henne. Hon blev utsedd till Årets mittfältare i Elitettan 2021 och har varit en tongivande spelare i Uppsala-laget de senaste tre åren.

Marika Bergman Lundin gör sin första träning med laget under fredagen och kontraktet med BK Häcken är skrivet över säsongen 2024.

Marika Bergman Lundin:

– Det känns väldigt skönt att vara hemma i Göteborg igen och få börja den här resan. Jag fick ett litet lyckorus när BK Häcken hörde av sig och det känns kul att få komma till en klubb som satsar och utvecklar samt ligger bra till i toppen.

Sportchef Martin Ericsson:

– Marika är en spelare som är väldigt energifylld, kreativ och har bra speluppfattning. Hon kommer att stärka oss i vårt offensiva spel och är en spelare som gärna spelar bollen framåt och driver på. Vi ser det som en bra förstärkning på vårt innermittfält ihop med Filippa Curmark, Julia Karlernäs och Elin Rubensson. Det kommer att bli ett starkt innermittfält med dessa fyra spelare.

 

Marika Bergman Lundin

Ålder: 22 år (1999-07-12).

Position: Mittfältare.

Tidigare klubbar: Landvetter IF, Kopparbergs/Göteborg FC, Jitex Mölndal BK, IK Uppsala Fotboll.



Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens pojkakademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är andraplatsen i Allsvenskan 2012 och gulden i Svenska Cupen för herrar, 2016 och 2019, och för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén