2024-05-02 12:00Pressmeddelande

BK Häcken värvar från PSV Eindhoven

Joop Oosterveld. Foto: BK Häcken.

BK Häcken är överens med Joop Oosterveld från PSV Eindhoven. Nederländaren tar över som huvudansvarig för P19-laget.
– Akademins framgång mäts i att producera spelare till A-laget, säger han.

De senaste fem åren har Joop Oosterveld arbetat som metodikansvarig i den nederländska storklubben PSV Eindhovens akademi. Nu drar emellertid flyttlasset till Sverige och Hisingen där han tar över som huvudtränare för BK Häckens P19-lag.
– Det känns väldigt bra att vi har lyckats attrahera en tränare med sådan erfarenhet från en toppklubb i Europa. Med Joops bakgrund som metodikansvarig är den här rekryteringen ett resultat av strategiska beslut. Han har varit drivande i att ha byggt upp en av Europas bästa fotbollsakademier. Samtidigt har en mycket bra organisation på plats och känner oss väl förberedda att tillsammans med Joop ta ytterligare kliv med vår akademi, säger Anders Wahrnberg, utvecklingschef på BK Häcken.
Kontraktet är skrivet över 2025 och Joop Oosterveld är redan på plats i klubben.
–Jag vill att alla spelare ska ha ett ägandeskap i deras utveckling – då kan jag ta vid där de behöver min kunskap, både på och vid sidan av planen. Samtidigt behöver jag hjälpa dem med det jag ser att de behöver för att ta sig upp till A-laget. Utvecklingen blir 50/50 där de dels driver sin utveckling, dels att jag stöttar spelarna med det de behöver för att nå sina mål, säger Joop Oosterveld.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är SM-guldet i Allsvenskan 2022 och gulden i Svenska Cupen för herrar 2016, 2019 och 2023, samt guldet i Svenska Cupen för damer 2021.


Kontaktpersoner

Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén
Tomas Andersson
Akademichef
Tomas Andersson
Anders Wahrnberg
Ungdomsansvarig
Anders Wahrnberg